Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Sprejeli rebalans proračuna

Občinski svetniki so se 1. marca sestali na prvi letošnji seji in hkrati 22. redni seji v tem mandatu. Med obravnavanimi devetimi točkami dnevnega reda so največ časa namenili vprašanjem in pojasnilom v zvezi s sprejemom rebalansa proračuna občine Dobrova – Polhov Gradec za leto 2018.

Člani občinskega sveta občine Dobrova – Polhov Gradec so po obravnavi zapisnika pretekle seje sprva sprejeli obvezno razlago enega od določil Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine, s katero se zgolj pojasnjuje vrsto objektov in opredeljuje oddaljenost od sosednjih objektov. Nadalje so sprejeli obvezno razlago k nekaterim členom Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu občine, ki se nanaša le na gradnjo zaselka hiš na Selu in pomeni natančnejšo opredelitev uporabe določil v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. Svetniki so potrdili tudi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec in plačevanju oskrbnine v občini ter sprejeli Sklep o spremembi Sklepa o ustanovitvi in delovanju Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine ter Sklep o ukinitvi javnega dobra. V gradivu so prejeli tudi Poročilo o izvrševanju odločitev občinskega sveta ter program dela sveta za letošnje leto.

Največ razprav pa je sprožila točka rebalansa proračuna občine Dobrova – Polhov Gradec za leto 2018. Tu je župan Franc Setnikar uvodoma pojasnil, da je rebalans potreben zaradi drugačne realizacije in aktivnosti od tistih, na katerih je temeljil proračun za leto 2018, predvsem na področju investicij. Skladno s sprejemom rebalansa so se skupni prihodki povišali za 1.669.084 EUR na 8.695.672 EUR in odhodki za 2.121.529 EUR na 9.659.984 EUR. Namen tega akta je tudi sicer uravnovesiti prejemke in izdatke že med letom. V razpravi so nekateri občinski svetniki podali zadržano mnenje glede omejevanja razpolaganja z višjimi sredstvi krajevnih skupnosti, podali pobudo glede presoje ustreznosti vodenja in upravljanja s sredstvi v krajevnih skupnostih, zastavili so vprašanja na temo zadolževanja, povišanja finančne postavke za občinsko upravo, se ustavili pri investicijah v šolske objekte, krajevne centre, izgradnjo kolesarske poti itd. Odgovori so bili svetnikom s strani župana in strokovnih sodelavcev podana na seji.

Sicer pa je celotno gradivo in magnetogram javno dostopen na spletni strani občine, kjer si lahko vsak natančneje pregleda teme in vsebine, ki ga še posebej zanimajo.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi