Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Pojdem na ravno polje!

25. maj 2018 v Kulturni dvorani na Dobrovi - Jeseni preteklega leta je minilo točno 40 let, odkar so se na Dobrovi zbrali ljudje, ki dobro v srcu mislijo in ustanovili kulturno društvo, v okviru katerega deluje in je delovalo kasneje že več skupin; Moški, Fantovski in Otroški pevski zbor, Odrasla in Otroška folklorna skupina, Likovna skupina, Lutkovna skupina, skupina Ročna dela, Gledališka skupina, več ansamblov in Mala šola harmonike. Pa vendar je najbolj vztrajno in zavzeto ves ta čas deloval prav Mešani pevski zbor Dobrova. V zadnjih 26 letih se imamo za to zahvaliti našemu zborovodji Borutu Dolinarju. Ne samo, da je zbor obstal, pač pa se je tudi razvijal, pridobil nekaj novih pevcev in ves čas napredoval v zahtevnosti programov.

Na koncertu na zadnji petek v mesecu maju je bilo to dobro čutiti, saj smo uživali vsi, tako tisti v novih preoblekah na odru kot polna dvorana zadovoljnih poslušalcev.

Pester pomladno-zimzeleni pevski program je v čudovito celoto povezal Tomaž Simetinger, umetniški vodja Akademske folklorne skupine France Marolt. Slišali smo lahko različne priredbe znanih in malo manj znanih ljudskih pesmi in večne Avsenikove melodije prepletene s skladbami pihalnega kvarteta Glasbene šole Emil Adamič, Mance Dolinar, Sorških fac z orglicami in kvarteta Bitenc. Največje presenečenje pa smo doživeli ob obisku ge. Mije Aleš, predsednice Zveze kulturnih društev Slovenije, ki je zborovodji Borutu Dolinarju podelila zlato medaljo za življenjski prispevek k društveni kulturi v občini Dobrova-Polhov Gradec. Veseli smo bili te potrditve, saj je v zadnjih treh desetletjih precejšen del svoje energije usmerjal v razvoj kulture na teh koncih, za kar smo mu člani društva in vsi tukajšnji prebivalci iskreno hvaležni in zato nadvse veseli, da je to opaženo tudi na nivoju države.

Prekrasen večer se je po pesmi prevesil v živahno druženje ob dobrotah, ki so nam jih pomagale pripraviti članice domačega Društva kmečkih in podeželskih žena. Na tem mestu bi se radi zahvalili tudi Milanu Setnikarju, ki je skrbel za luči in čaroben začetek našega koncerta in vsem ki ste se slavnostnega koncerta udeležili in našemu delu s tem dodali pravi smisel.

 

Magdalena Tehovnik, foto Mojca Kucler Dolinar

Op. lekt.: prispevek po dogovoru z avtorico ni lektoriran.

Oglejte si tudi