Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kulturni praznik na Dobrovi

V sredo, 7. februarja, je Kulturno društvo Dobrova pripravilo za krajane čudovit dogodek ob obeleženju slovenskega kulturnega praznika.

Prireditev se je pričela s himno, ki jo je zapela Manca Dolinar, in s krajšim nagovorom predsednice predvsem o pomenu kulturnega vedenja do narave, ki nam vse nudi. V uri programa se je zvrstilo vse od petja, plesa, inštrumentalne glasbe do recitacij. KUD Dobrova k sodelovanju vedno z veseljem povabi vse, ki ustvarjajo v domačem kraju, tako so se nam predstavili posamezniki Glasbene šole Emil Adamič, Plesna šola Panorama, učenci OŠ Dobrova, Godba Dobrova Polhov Gradec, Mešani pevski zbor Dobrova, Otroška folklorna skupina in prvič tudi mlada godba, ki je začela delovati komaj v decembru.

Prisotni so se lahko prepričali, da imamo v kraju kaj pokazati, da je v kulturno delovanje vključenih res veliko mladih in da vsako leto napredujemo. Po prireditvi je sledila pogostitev, ki so jo pripravili organizatorji dogodka za vse nastopajoče in za goste, saj menimo, da je druženje ob tovrstnih dogodkih ključnega pomena za vztrajanje v delu za širšo skupnost.

Magdalena Tehovnik

Op. lekt.: prispevek po dogovoru z avtorico ni lektorsko urejen.

Oglejte si tudi