Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Na smučišču Šentjošt zaključili leto s tekmo

Decembrski dobri možje so že odšli in darila so nam prinesla zimske radosti in opremo, da jo preskusimo na domačem terenu. Smučišče Šentjošt ima le dve vlečnici, a hkrati dve težavnostno povsem različni progi, da zadostita staršem in otrokom. Podnevi in ponoči.
Veliko dobre volje domačinov in tudi kakšen prispevek občine sta omogočila razvoj smučišča do današnjega obsega, ko kljubuje tudi toplemu vremenu z dvema snežnima topovoma. Novi je močnejši, ne le 15, ampak 23 kW nazivne moči ima, zaradi dodatno kupljene vetrnice iz ogljikovih vlaken je tišji in primernejši, saj je priprava snega možna že pri temperaturi minus 2,5 st. Celzija in ne šele pri minus 4,5 kot pri starejšem modelu. Pomembna je tudi zračna vlaga, nižja je boljša. Da pa lahko zasnežujejo teren z obema topovoma hkrati, so uredili tudi bazen za vodo in povečali moč električne omarice. Sicer pa sneg teptajo s teptalcem, v primeru premalo snega pa kar z nožnim »štamfanjem«. Smučarski tečaji potekajo vso sezono in to skupinsko ali pa v obliki individualnih ur.

Smučišče je v celoti osvetljeno, lani so razširili parkirišče tik pod smučiščem, potem ko so pred nekaj leti že razširili parkirišče pri avtobusnem postajališču. Obiskovalce, smučarje in sankače redno obveščajo o delovanju smučišča in morebitnih odjugah tudi s spletno kamero v živo preko spleta: https://smucisce.stjost.si. Cene smučanja so neprimerljivo ugodne: celodnevna vikend karta stane 9 evrov (otroci 7), popoldanska vikend 7 (otroci 6), popoldanska karta med delavniki pa 6 evrov (otroci 5). Delovni čas obeh vlečnic je sicer med tednom od 16. do 19. ure, med konci tedna pa od 10. do 18. Pred obiskom pa vsekakor preverite podatke o snegu na tel. 059 800 312 ali 041 505 407 (
sd@stjost.si). ŠD Šentjošt ima ob smučišču, ki je oddaljen od Polhovega Gradca 12 km, od Horjula pa 7, tudi uradno okrepčevalnico s pijačami in prigrizki. Ata, mama, sin, dedek, babi … na sanke in smučke, potem pa na pijačo in tak izlet bo pozitivna spodbuda za vse celice telesa!

Rezultati tekme po zaključku otroškega tečaja smučanja 31. decembra lani

1. SKUPINA (dečki 2007–2009):

  1. Anže Prema
  2. David P. M.
  3. Marcel Trček

2. SKUPINA:

1. Jerca Trček

2. Jaša Pirnar

3. Mark Trček

3. SKUPINA (dečki 2011–2012)

  1. Ožbe Tešar
  2. David Trohar
  3. Naj Merhar

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi