Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Nepovratna sredstva za male čistilne naprave

Občina Dobrova – Polhov Gradec je konec januarja objavila Javni razpis za dodelitev proračunskih sredstev za postavitev malih čistilnih naprav v Občini Dobrova – Polhov Gradec v letu 2018, za kar občinski proračun predvideva 10.000 evrov sredstev.

Gre za sofinanciranje stroškov nakupa malih komunalnih čistilnih naprav (v nadaljevanju MČN) za čiščenje komunalne odpadne vode iz stanovanjskih stavb velikosti do 50 populacijskih enot (v nadaljevanju PE) izven predvidenih območij aglomeracij oz. na tistih poselitvenih območjih, na katerih občina ne bo zagotavljala odvajanja odpadnih voda v javno kanalizacijo, skladno z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalne vode v Republiki Sloveniji, razen kadar bi z odvajanjem v javno kanalizacijo nastali nesorazmerni stroški glede koristi za okolje.

Sofinancira se 35 % upravičenih stroškov ( brez DDV) za postavitev MKČN velikosti 50 PE, vendar največ 250 evrov na PE, ta pa mora biti skladna s predpisi Uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode. Upravičenci do sofinanciranja pa so lahko vse fizične osebe s stalnim prebivališčem v občini Dobrova – Polhov Gradec ter letos tudi pravne osebe s sedežem proizvodne enote na območju občine.

Letošnja novost je spremenjen pogoj glede pričetka, saj razpis navaja, da upravičenec z deli ne sme pričeti pred podpisom pogodbe. Na občini opozarjajo, da je bil v lanskem letu spremenjen pravilnik, ki po novem vključuje tudi pravne osebe kot upravičence. Ker pa za njih velja strogo pravilo, da z deli ne smejo pričeti pred izdajo odločbe, so skladno s tem in iz razloga prihajanj do nepotrebnih nesporazumov, to zapisali tudi za zasebne vlagatelje in pogoj poenotili.

Vlagatelj mora izpolnjeno razpisno dokumentacijo posredovati priporočeno ali jo oddati neposredno na sedežu občine.

Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 31. 12. 2018.

Celotno razpisno dokumentacijo pa najdete na občinski spletni strani.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi