Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Smučišče v Šentjoštu začelo obratovati

Šentjošt, 2. december – Šentjoško smučišče je kot prvo od malih smučišč v Sloveniji danes odprlo vrata smučarskim navdušencem. Ne glede na razmeroma mrzlo in rahlo vetrovno vreme je dopoldne že privabilo malo množico domačinov in tudi nekaj smučarjev iz širše okolice.
Kot je pojasnil Robert Oblak, ki vodi smučarsko sekcijo šentjoškega športnega društva, slednje pa je lastnik in upravlja smučišče, so se na letošnjo sezono dobro pripravili. Teptalec snega ima nov rezkalnik ali »frezo«, postavili so nove drogove za reflektorje in povečali vodohran, iz katerega črpajo vodo za umetno zasneževanje. »Sezona se je začela fantastično, upam, da bo tako ostalo tudi naprej,« je pokomentiral začetek smučarske sezone Oblak. Če padavin ne bo, si bodo pomagali z dvema topovoma, za kar pa mora biti zračna vlaga dovolj nizka.

Šentjoško smučišče slovi kot družinam prijazno, najprimernejše je za najmlajše, ker je strmina otroške proge minimalna. Učenje prvih smučarskih zavojev na njej je otrokom prijazno, pa tudi otroška vrvna žičnica, s katero se lahko otroci že zelo kmalu, ko osvojijo nekaj znanja, vozijo sami. Tisti, katerih znanje preraste otroško progo, pa lahko poprimejo za krožnike 180 metrov dolge visokovrvne žičnice na progi za odrasle.

Društvo bo tako kot pretekla leta organiziralo individualne in skupinske smučarske tečaje, na sporedu imajo predvidene tudi smučarske tekme. »Vse, ki jih zanima smučanje pri nas, vabim, da si podrobnejše informacije poiščejo na naši spletni strani smucisce.stjost.si. Na spletni strani je možen ogled smučišča v živo z vremensko kamero. Tako boste vedno dobili najbolj aktualne informacije o smučišču,« je še dejal Oblak. Smučišče med tednom obratuje med 16. in 19. uro, v soboto in nedeljo pa med 9. in 18. Med počitnicami je obratovalni čas podaljšan od 10. in 19. ure.

Gašper Tominc, fotografije: GT

Oglejte si tudi