Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Z roko v roki za šolski sklad

Polhov Gradec, 17. november – Športna dvorana Osnovne šole Polhov Gradec je bila tistikrat v znamenju glasbe, plesa, čarovnij, predvsem pa dobrodelnosti. Šolski sklad šole je priredil velik dobrodelni koncert z naslovom Z roko v roki za šolski sklad.
Osnovna šola Polhov Gradec zadnjih nekaj let organizira dobrodelni dogodek in tudi tokratni je bil edinstven. Dvorana je bila polna mladih in malo manj mladih – otrok, staršev in starih staršev, vseh tistih, ki so v Polhov Gradec prišli z dobrim namenom. S prostovoljnimi darovi, ki so bili zbrani, bo šolski sklad nadgradil svoje raziskovalne dejavnosti, nakupil nove instrumente, mikroskope ter druge pripomočke za šolske in obšolske dejavnosti. Za vsak dar se je na koncertu zahvalila ravnateljica Ilinka Kucler ter pohvalila vse nastopajoče, ki so si z veseljem vzeli čas, da popestrijo tokratni dobrodelni koncert in ga naredijo takšnega, kot mora biti. Svoj posluh za dobrodelnost je izkazal tudi župan Franc Setnikar, ki si je koncert ogledal ter prisluhnil zvokom ter besedi tokratnih nastopajočih.
Na dobrodelnem koncertu so se poleg učencev, ki so prikupno povezovali nastope številnih nastopajočih, predstavili še polski pevski zbor, recitatorji in pevci ter nekdanji učenci OŠ Polhov Gradec. Na odru so se predstavili Janja Janša in skupina Šundr, Anamarija Čuden s svojo vokalno skupino, plesalka Gaja Malovrh in njen soplesalec, ki sta poskrbela za merico adrenalina, Godba Dobrova - Polhov Gradec, ki je poskrbela za prijeten uvod, Ansambel Ponos, Prisrčice, Ivan Hudnik, čarovnik Jole Cole, ki je nasmejal in razvedril predvsem otroke, in kot zadnji slovenska pevska legenda Lado Leskovar, avtor številnih slovenskih popevk in šansonov, s katerim je tudi tokrat zapela vsa dvorana.

 

Besedilo in fotografije: Nadja Prosen Verbič
 

Ravnateljica Ilinka Kucler in predsednica upravnega odbora šolskega sklada Urška Žagar sta se na šolski spletni strani podpisali pod naslednjo zahvalo: "Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, da ste s svojim prispevkom pomagali pri izvedbi dobrodelnega koncerta za Šolski sklad. Posebna zahvala tudi Robertu Grdadolniku, ki je šolskemu skladu doniral storitve ozvočenja na koncertu. Prav tako se za donacijo zahvaljujemo podjetju EKO-TEH iz Polhovega Gradca ter podjetju Metrel Mehanika d. o. o.  iz Horjula. Iskrena hvala tudi donatorjem, ki so prispevali sredstva za pogostitev po prireditvi. To so  Hiša medu Božnar, Dežela zelišč, Margita Vehar s. p., čebelarstvo in zeliščarstvo, Kmetija Na Prosenov, Pekarna Pečjak d. o. o., Kele & kele d. o. o., Pivka perutninarstvo d. d., Geaprodukt d. o. o., Impuls, Domžale, d. o. o. Skupaj smo z roko v roki pokazali, da zmoremo!"

Oglejte si tudi