Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Počitniško druženje v Črnem Vrhu

Komaj smo zakorakali v novo leto, že so bile na vrsti zimske počitnice za otroke. V Črnem Vrhu smo jih začeli aktivno kar prvi dan. Ker se otroci radi družijo tudi ko niso v šoli, smo se v KD Črni Vrh odločili, da jim malo popestrimo proste dni.

Pripravili smo ustvarjalno-družabno srečanje. Srečanja  se je udeležilo preko 30 otrok, nekaj animatorjev in tudi nekaj mamic, ki so spremljale male ustvarjalce.

Tokrat so bili naši otroci pravi likovni umetniki. Vse je potekalo v duhu »packanja« in ustvarjanja z barvami. Za najmlajše, ki so še premajhni za barvanje, pa smo pripravili otroški igralni kotiček s kockami, avtomobilčki in ……

Vsak otrok je  prejeli  svojo majico, ki jo je poslikal po lastnih željah. Kdor pa je želel,  je lahko  poslikal še svojo stekleničko in barval kamenčke.

S pravim užitkom smo se odrasli ozirali na njihove umetnine. Kako izvirno so nastajale pisane majice, iz stekleničk so nastajale lepe  vaze, navadni kamenčki pa so dobili čisto drug izgled in s svojimi živimi barvami vabili naše poglede.

In kaj je sledilo na koncu? Sladko presenečenje, ki sedaj sploh ni več presenečenje, ampak že skoraj obveznost. Palačinke! Te so nastajale izpod rok našega »peka Žana« v neposredni bližini otrok. Tako se  je mamljivi vonj širil med njih že v času njihovega ustvarjanja. Nadvse so jih mikale, zato so nekateri zelo na hitro končali svoje izdelke, da bi se kar se da hitro posladkali. Ko so se okrepčali s palačinkami in čajem, so se še malo poigrali in našega druženja je bilo konec.

Otroci so vse izdelke odnesli domov, da jih bodo spominjali na prvi veseli dan zimskih počitnic. Ker pa je bil pred njimi še cel teden prost, upamo, da so ga otroci dobro izkoristili, kljub ne najbolj ugodnemu vremenu.

Saša in Katja

 

 

Oglejte si tudi