Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Šundr 2018

Na veliko veselje mnogih mladih in mladih po srcu se je po 6 letih septembra na prizorišče pri gostilni Pograjski dom v Polhovem Gradcu vrnil festival Šundr, ki je edina tovrstna prireditev z alternativno glasbo v naši občini. Od prvega Šundra, ki je zabobnel po Polhovem Gradcu, je minilo že 15 let. Na odru so se v teh letih zvrstila že precej uveljavljena imena slovenske rock glasbe, npr. Zmelkoow, Alya, Zablujena generacija, The Drinkers, I. C. E. itd.

Letos smo dali prednost glasbenim skupinam, ki se še uveljavljajo v našem prostoru, tako so kot prvi nastopili mladi primorski glasbeniki The Shizz s svojo avtorsko glasbo. Lokalna zasedba Šundrbanda z gostjo Janjo Janša, ki je pod oder privabila največ, predvsem domačega občinstva, je postregla s klasičnimi rock hiti in pošteno dvignila koncertno vzdušje. V nadaljevanju smo lahko slišali skupino iz Mozirja z imenom Up n' Downs, ki je pravkar sredi snemanja albuma in je v ta namen tudi predstavila nekaj pesmi s svojega prvenca. Zvezda večera je bila skupina Lilith Cage iz Pirana. Skupina je sicer mlada, vendar jo sestavljajo sama prekaljena imena slovenske pop/rock scene (ex. Demolition Group, Faraoni). Za ognjeni zaključek letošnjega Šundra so znova poskrbeli fantje iz zasedbe Stone Orange, ki so na oder v Polhovem Gradcu stopili že tretjič in dodobra ogreli občinstvo z nekaterimi klasičnimi rock hiti, ki jim nikakor noče poteči rok trajanja.
Zadovoljstva ob odlično izpeljani prireditvi v organizacijskem taboru ni moč skrivati. Hvala predvsem upravnemu odboru in aktivnim članom Turističnega društva Polhov Gradec, ki so skrbno pripravili prostor ter skrbeli za nemoten potek prireditve, tonskemu mojstru Mateju Pečaverju, podjetju Elektro Nartnik za elektrifikacijo prireditve, Klemnu Setnikarju za posojen šotor, podjetju MVA za finančno pomoč pri izdelavi plakatov, ostalim krajanom, ki so pomagali pri postavitvi šotora, in navsezadnje številnim obiskovalcem, ki ste nam dali zagona za naslednja leta.

 

VK, TD Polhov Gradec

Oglejte si tudi