Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Uspešno leto polhograjskih balinark

Končali so se letošnji turnirji v balinanju. Članice ženske ekipe DU Polhov Gradec, ki smo tudi članice Balinarskega kluba Blagajana, smo s svojimi rezultati prav zadovoljne. Med letom smo pridno vrtičke obdelovale, rožice vzgajale in dober met pri balinanju imele. Junija smo organizirale turnir na domačem terenu. Turnirja se je udeležilo enajst  ekip. Tekmovalke so prišle  iz sosednjih občin in hrvaškega Lovrana. Turnir je potekal v športnem duhu in s pozitivno energijo tekmovalk. Na domačem terenu smo letos osvojile 3. mesto. Srebro in zlato je ostalo v rokah tekmovalk iz sosednjih občin. Udeležile smo se medobčinskih turnirjev območne  in regijske zveze ter 25. septembra državnega prvenstva, ki je potekalo v Škofji Loki. Odigrale smo enajst turnirjev in prejele osem pokalov: štiri za 1. mesto, enega za 2. in tri pokale za 3. mesto.
Moška ekipa DU Polhov Gradec se je letos udeležila desetih turnirjev. Na turnirju območne zveze so tekmovalci zasedli prvo mesto. Na medobčinskih tekmovanjih in regijskemu turnirju so osvojili največkrat tista mesta, ki so bolj nehvaležna. Balinarska krogla je okrogla in sreča se deli. To vedo vsi tekmovalci, saj radi pravimo: "Zdrav duh v zdravem telesu! Srečni smo, da se tekem lahko udeležujemo!"

Prihaja zimski čas, ki nas vabi na treninge in tekme zimske lige v Ljubljano. S treningi smo začeli 6., prvo tekmo v zimski ligi pa smo imeli 8. novembra. Športno društvo Zarja, Linhartova 47a, Ljubljana, nam lepo ogreva prostore, ki jih bomo uporabljali do aprila 2018. Zimskih dejavnosti v  Ljubljani se udeležujemo skupaj s člani  moške balinarske sekcije.

 

Cecilija Jarc

 

Oglejte si tudi