Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

Deli
Avtor: Gasper Tominc,

Dogodki in novosti v decembru

Prišel je praznični čas. Čas, ko se imamo najlepše v letu. V gradu, grajskem parku bomo za bolj praznično vzdušje poskrbeli tako, da bomo prižgali lučke in poskrbeli za pestro dogajanje. Spremljajte nas in vabljeni, da se nam pridružite.

Miklavžev sejem 2017

Vabimo vas, da za uvod v praznični december obiščete vsem dobro znan Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Razstavljavci od blizu in daleč bodo s svojimi izdelki popestrili stojnice in vam ponudili vse, kar je potrebno, za lepe decembrske dni. Ne zamudite prižiga lučk v parku kot uvoda v sejem:
V petek, 1. decembra, ob 17. uri
Miklavžev sejem bo za obiskovalce odprt v soboto in nedeljo, 2. in 3. decembra, od 10. do 18. ure.


Dvorska cerkev

V nedeljo, 3. decembra, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, vodil bo vodnik Marjan Malovrh. To nedeljo bo vstop prost, ker je Ta veseli dan kulture.

 

Brati gore
V soboto, 9. decembra, ob 10. uri vabljeni na dogodek Brati gore. Dr. Peter Mikša bo predstavil svoje delo z naslovom Kralj Peter II. v slovenskih Alpah, ki je še v nastajanju, in gibanje kraljeve družine Karadžordževič v naših Alpah. Dogodek organizira Društvo Lep je dan.


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. 

Koledar dogodkov 2018 – opomnik za zamudnike, zadnji rok
Na spletni in FB-strani graščine boste pod zavihkom Koledar dogodkov 2018 našli obrazec, v katerega lahko vpišete svoje dogodke za leto 2018. Prosimo za vaš odziv najkasneje do 5. decembra. Kasneje prejetih podatkov zaradi priprave na tisk ne bomo mogli upoštevati.

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Knjižnica Polhov Gradec

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in vsako soboto od 10. do 12. ure. 

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo: 
T: 031 776 259; 
E: info@grad-polhovgradec.si; 

www.grad-polhovgradec.si;
FB-stran Polhograjska graščina.

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi