Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

Deli
Avtor: Gasper Tominc,

Dogodki in novosti marca

Staro ime za marec je sušec in pomeni čas, ko zemlja pije snežnico, se začne sušiti in se pripravljati na pomladno rast. Čas, ko počasi vstopamo v pomlad. Marec obeta veliko lepih trenutkov in dogodkov: dan žena, gregorjevo, materinski dan ter seveda prvi spomladanski dan. Naj nas ti lepi dnevi in vonj po pomladi vodijo tudi v našo družbo. Spremljajte nas in obiščite dogodke, ki jih pripravljamo za vas. 

 

Dvorska cerkev
V nedeljo, 4. marca, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših poznogotskih cerkev pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotske oboke, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Salamijada
Lovska družina Polhov Gradec vas v soboto, 24. marca, ob 11. uri vabi na Salamijado. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah, ocenjevali bodo navadne ter divjačinske salame. Najboljši trije tekmovalci bodo nagrajeni. Obiskovalci boste lahko okusili različne salame in jih tudi kupili, tako kot tudi druge dobrote iz Blagajeve dežele. Vljudno vabljeni!

 

Spuščanje gregorčkov v Božno
Društvo Lep je dan bo v soboto, 10. marca, ob 17. uri, organiziralo spuščanje gregorčkov v Božno. Vabljeni k Pograjskemu domu, kjer bomo skupaj ustvarjali in klicali pomlad.

 

Vabilo: usposabljanje interpretacijskih vodnikov
V Polhovem Gradcu nastaja nov turistično-kulturni produkt, Polhov doživljajski park, za katerega bomo potrebovali tudi vodnike s specifičnimi znanji. Gre za park, namenjen otrokom in družinam ter vrtcem in šolam. Vabimo posameznike, ki želijo postati pripovedovalci zgodb oziroma interpretacijski vodniki, da se prijavijo na info@grad-polhovgradec.si (prijava naj vsebuje kratek življenjepis, podatek o znanju tujih jezikov in motivacijsko pismo).  Usposabljanje bo v spomladanskih mesecih. Izbrani kandidati se bodo usposabljali brezplačno.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike in mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj in grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste, da se prijavijo s kratkim življenjepisom. Zaželjeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Knjižnica Polhov Gradec

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in soboto od 10. do 12. ure. 

URE PRAVLJIC

Tudi letos se bomo z otroki enkrat na mesec podali v čudovit in skrivnosten svet pravljic. Januarja smo ob pravljici Francesce Bosca Jabolčni kralj ugotovili, da so jabolka slajša, če jih delimo z bližnjimi. Če jih ne želimo deliti, pa se nam prav lahko zgodi, da nam jih pojejo lačni mali črvički. V svet domišljije se bomo zopet podali 22. februarja in 22. marca ob 16.30. Lepo vabljeni vsi ljubitelji pravljic!

 

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina.

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi