Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti novembra

Prišel je nov letni čas, jesen. Čas, ko je dan vedno krajši, in čas, ko je vedno bolj mrzlo. Pa to še ni razlog za slabo voljo … V gradu, grajskem parku in okolici je vseeno poskrbljeno za pestro dogajanje. Misli in priprave pa že tečejo tudi za konec leta. Spremljajte nas in vabljeni, da se nam pridružite.

Ure pravljic v grajski knjižnici

Vse otroke in ljubitelje pravljic vabimo, da se nam pridružite na URI PRAVLJIC. Pravljice bomo skupaj brali enkrat mesečno. Vsi otroci od tretjega do devetega leta lepo vabljeni, da se pridružite zbiranju žigov. Najbolj pridne čaka lepa nagrada. V pravljični svet se bomo podali v četrtek, 23. novembra ob 16.30.

 

4. knjižni večer z društvom Lep je dan v grajski knjižnici

Vsi odrasli ljubitelji knjig vabljeni 30. novembra ob 18.00 na 4. knjižni večer, ko bomo debatirali o knjigi Iztoka Jarca Zmaj ali Kraljična.

 

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in soboto od 10. do 12. ure. 

 

NOVO – Polhov Gradec na Instagramu

S Turizmom Ljubljana sodelujemo pri projektu Lov na zaklade Osrednje Slovenije. Pripravili smo vam 10 odličnih predlogov za izlete, na katerih boste uživali v naravnih in kulturnih zakladih osrednje Slovenije, med katerimi je tudi Polhov Gradec z graščino in okolico. Uporabnike družbenega omrežja Instagram vabimo k sodelovanju. Na cilju vseh desetih točk vas čakajo lokalna darilca. Kako sodelujete?

  1. Izberite in obiščite kraj z našega seznama.
  2. Fotografirajte, kar vas je navdušilo.
  3. Fotografijo objavite na Instagramu in jo pokažete še drugim. Ne pozabite pripisati ključne besede #CentralSlovenia in označiti lokacije.
  4. Na navedeni točki pokažite svojo objavo in prejeli boste lokalno darilce.

 Več na: www.visitljubljana.com/si/obiskovalci

 

Dvorska cerkev

V nedeljo, 5. novembra, od 14. do 16. ure (zaradi prehoda na zimski čas je ura ogleda prej kot v poletnem času) vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Prijavnica za Miklavžev sejem 2017
Na spletni in FB-strani boste pod zavihkom Miklavžev sejem: e-PRIJAVNICA našli prijavnico in pogoje za sodelovanje na letošnjem Miklavževem sejmu. Prijavnice bomo zbirali najkasneje do 27. novembra oziroma do zapolnitve mest, saj je število stojnic omejeno. Čer boste imeli težave z e-prijavnico, nas pokličite ali pišite na info@grad-polhovgradec.si.


Koledar dogodkov 2018
Na spletni in FB-strani graščine boste pod zavihkom Koledar dogodkov 2018 našli obrazec, v katerega lahko vpišete svoje dogodke za leto 2018. Prosimo za vaš odziv najkasneje do konca novembra. Kasneje prejetih podatkov zaradi priprave na tisk ne bomo mogli upoštevati. Če boste imeli težave z obrazcem, nas pokličite ali pišite na info@grad-polhovgradec.si.

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike in mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj in grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi