Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Polhkov vikend

Razigran in poučen je bil prvi vikend šolskega leta v Polhovem Gradcu, za kar je poskrbel Polhkov vikend in vsi njegovi organizatorji.

Slaba vremenska napoved je letos botrovala, da se je Polhkov vikend z zadnjega počitniškega prestavil na prvi vikend šolskega leta. In nepredvidljive vremenske razmere so bile ponovno razlog, da se je tudi petkov kino pod zvezdami premaknil v zaprto dvorano Kulturnega doma Jakoba Trobca. Nič zato. V dvorani so predvajali sinhronizirano risanko za mlajšo publiko Zverinice iz gozda Hokipoki, ki je podobno kot naslov spominjala na zgodbo Zverinice iz Rezije.

Posebej razigran in zanimiv je bil nedeljski dan, po besedah enega od obiskovalcev prav rogovilsko čaroben. Pester program se je začel v dopoldanskih urah, ko so na potep po polhograjskem parku odšli pasji štirinožci. Reševalni psi z njihovimi vodniki so obiskovalcem parka pripravili krajšo predstavo o načinu reševanja. Sledila je glasbena pravljica Polh rogovilež, ki je v park privabila veliko mladih obiskovalcev, ki so z zanimanjem spremljali zaplet in razplet pravljice. Velike pozornosti pa sta bila deležna dva živalska gosta, ki sta popestrila dan in poskrbela za marsikatero prvo srečanje otroka s činčilo in kačo. Po predstavah in med njimi so se nekateri otroci podali na voden sprehod po Polhovem doživljajskem parku, drugi so se ustavili na glasbeni delavnici, nekatere pa so premamile zapletene pobarvanke. Starši so ta čas lahko izkoristili in pokukali med stare predmete – oblačila, čevlje, igrače in knjige, ki so bili del izmenjevalnice.

Polhkovemu vikendu podobni so lahko še vsi ostali dnevi v septembru, z izjemo ponedeljkov, ko je za obiskovalce odprt Polhov doživljajski park. Ta ponuja lep sprehod in veliko poučnega. Obiščite ga ali pa v njem praznujte kar svoj rogovilski rojstni dan. Več informacij najdete na: http://www.grad-polhovgradec.si/novice/praznuj-rojstni-dan-v-polhovem-dozivljajskem-parku.

Nadja Prosen Verbič

Fotografija: Zavod Škrateljc

Oglejte si tudi