Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Polhov doživljajski park na razstavi na Krakovskem nasipu

Krakovski nasip ob Ljubljanici je že nekaj časa prizorišče nadvse zanimivih uličnih razstav na velikih razstavnih panojih, za katere skrbi Javni zavod Turizem Ljubljana. Lokacija je zares posebna. Množico mimoidočih domačinov in turistov ogovarja dvaindvajset velikih plakatov s svojimi zgodbami, idilična bližina starega mestnega jedra in reka Ljubljanica pa dajeta okolju edinstven čar.
Javni zavod Polhograjska graščina in Občina Dobrova - Polhov Gradec sta 10. avgusta na Krakovskem nasipu odprli razstavo ilustracij in fotografij z naslovom Polhov doživljajski park. Razstavljene ilustracije in fotografije pričarajo posebno vzdušje, saj se spletajo v pripovedno bogato celoto. Najprej je tu slikovita zgodba o Polhu rogoviležu Uroša Grilca in ilustratorke Maše Kozjek, ki je ujeta v sveže izdani slikanici. Fotografije Aleša Fevžerja in Luke Dakskoblerja odlično ujamejo otroško navdušenje nad doživetji v novo odprtem Polhovem doživljajskem parku, v katerem je zgodba o navihanem polhu umeščena v naravno okolje ob Polhograjski graščini. In potem je tu še idilično okolje Polhovega Gradca, tega zanimivega kraja na koncu doline, ki je tako blizu prestolnice, pa vendar za marsikoga še povsem neodkrit in neznan kotiček osrednje Slovenije.

In to je pravzaprav tudi namen organizatorjev razstave: z zgodbo o pravljično-doživljajskem parku v Polhovem Gradcu nagovoriti in navdušiti prebivalce prestolnice ter turiste k odkrivanju turističnih znamenitosti Polhovega Gradca in pohajkovanju po teh razgibanih krajih. Razstava svoj namen očitno dosega, saj je v avgustu lepo število obiskovalcev Polhovega doživljajskega parka povedalo, da jih je razstava navdušila in so morali še »v živo« doživeti nov park. Tudi vi si lahko ogledate razstavo, vse do 10. septembra, ko bo ob 17.00 zgodba o Polhu rogoviležu zazvenela še v glasbeni obliki. Glasbenika Samo Kutin in Ana Kravanja ter pripovedovalka Nina Peče Grilc bodo vizualni čarobnosti zgodbe o Polhu rogoviležu dodali še zvočno razkošje. Vabljeni vsi veliki in mali rogovileži!

 

Uroš Grilc; fotografija: Luka Dakskobler

Oglejte si tudi