Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Zaključek 5. sezone delavnic Zdravje na vsakem koraku

Na Dobrovi je potekal uspešen zaključek 5. sezone projekta Zdravje na vsakem koraku, v sklopu katerega je občina Dobrova – Polhov Gradec za svoje občane pripravila kar dvanajst brezplačnih delavnic, predavanj, okroglih miz in predstavitev.
Cikel dvanajstih delavnic Zdravje na vsakem koraku, ki so se pričele oktobrA 2017, se je zaključil 17. februarja v prostorih Osnovne šole Dobrova z zaključno delavnico. V teh mesecih je občina skupaj z zunanjimi sodelavci izvedla niz brezplačnih delavnic, ki so se odvijale izmenoma v prostorih osnovne šole Polhov Gradec in na Dobrovi, preko njih pa poskrbela za promocijo zdravega življenjskega sloga, s poudarkom na sodelovanju posameznika, ki naj bi prevzel aktivno vlogo v procesu varovanja in krepitve zdravja.

Zadnjo delavnico je oblikovala Katja Simić, diplomirana dietetičarka, ustanoviteljica Dietetik priporoča, sicer pa dolgoletna plesna pedagoginja in predavateljica, ki je zbranim spregovorila na temo Ohranjanje vitalnosti v zrelem obdobju. Dejstvo je, da se telo z leti spreminja in z njim tudi njegove potrebe. Pri tem je dejala, da je z leti potrebno obroke zmanjšati in povečati njihovo število. Navzočim je postregla z uporabnimi in konkretnimi nasveti, tudi za pripravo jedilnikov. Zdrave in okusne pripravke je bilo mogoče tudi okusiti, za udeležence so jih namreč lično pripravili v gostilni Dobnikar.

V času zaključne delavnice je bilo poskrbljeno tudi za veselje otrok, saj so se v športni dvorani vzporedno odvijale športne in kreativne delavnice. Otroci so ustvarjali lovilec sanj, igrali različne športne igre, najbolj pa jih je privlačila poslikava obraza z obraznimi barvami.

Ob koncu je zbrane pozdravil tudi župan Franc Setnikar, ki je stalnim udeležencem podelil priznanja ter spomin na pridno udeleževanje delavnic Zdravje na vsakem koraku, ki so se med občani že dobro prijele, zato gre v jeseni pričakovati nov program, z novimi vsebinami in strokovnjaki.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: npv

Oglejte si tudi