Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo U18 in U14

V Soboto 27.1.2018 se je JK Duplek v sončnem Šenčurju udeležil državnega prvenstva za kadete/kadetinje ter starejše dečke/deklice. Judo klub Triglav je organiziral dobro tekmo na štirih borilnih blazinah.

Zjutraj so nastopili kadeti/kadetinje popoldan pa Starejši dečki / deklice.

Najprej bomo omenili nižjo starostno kategorijo , v kateri je imel JK Duplek tri tekmovalce.

Najbolje se je odrezala LARA Petrovič , ki je v kategoriji do 63 kg osvojila izvrstno 3.mesto. Rezultat je še posebej  vreden omembe ker je bila Lara celo leto poškodovana in je začela redno trenirat kakšna 2 meseca nazaj. Lara je v prvem kolu izgubila proti kasnejši zmagovalki Evi Zalaznik iz ŠD Tatami, v popravnih bojih je za tretjo mesto z ipponom v slabi minuti premagala Saro Budinski JK Velenje .

Pri starejših dečkih smo imeli 2 tekmovalca , ki sta letos komaj prišla v starostno kategorijo u14. Tilen Mulec je v kategoriji do 60 kg imel smolo z žrebom ter v prvem kolu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Ambrožu  Plevanč JK Kršku , v popravnih bojih je prav tako naletel na bolj izkušenega nasprotnika Jana Svetek JK Golovec kasnejše 3.mesto in tako ostal brez uvrstitve. V kategoriji +66kg smo imeli Matija Filipiča , ki je v prvi borbi odlično začel , povedel za wazaari proti Luki Lukšič DBV Komenda vendar zaradi prevelike razlike  padel kasneje na ippon in ostal brez uvrstitve.

Dopoldan sta na blazine stopila Filip Nipič ter Staš Kokotovič. Filip je v kategoriji do 66 kg (22 tekmovalcev)  v prvem kolu z davljenjem premagal Pavlič Filipa JK Golovec , v drugem kolu je po izvrstni borbi izgubil proti trening partnerju Tropan Luki JK Impol , nato je v  popravnih bojih  izgubil  proti Benjamin Levičar ŠD Šiška ter ostal brez uvrstitve.

V kategoriji do 60 kg smo imeli najmočnejše orožje , vsi smo pričakovali naslov državnega prvaka , vendar šport je nepredvidljiv in napake se dogajajo. Staš je v prvem kolu po težki borbi premagal Boženk Žana JK Ravne , nato v drugem kolu hitro z ipponom premagal Buh Benjamina JK Bežigrad , v polfinalu pa je nepričakovano po dveh napakah izgubil z Markič Nejcom JK Triglav Kranj. Po velikem razočaranju se Staš ni uspel zbrati in je v borbi za tretjo mesto proti Klinar Marku izgubil v podaljšani borbi ter na koncu osvojil 5.mesto .

Tudi razočaranja so del športa, treba se je pobrati še bolj trdo delati in uspehi bodo prišli …

Oglejte si tudi