Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Ormoško hitro cesto naj bi začeli graditi prihodnje leto

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je začetek gradnje hitre ceste od Ormoža proti Gorišnici napovedal za maj prihodnje leto.

Leben je ob robu obiska pri ormoškem županu Alojzu Soku zagotovil, da si za izvedbo projekta prizadevajo pospešeno. Med drugim so že končali razpis za prestavitev 110-kilovoltnega daljnovoda. Dela v povezavi z daljnovodom bodo po njegovih zagotovilih začeli takoj, ko bo to dopuščalo vreme, ob tem pa je Leben danes v Ormož prinesel novico o tem, da bodo maja 2018 začeli gradbena dela na viaduktu Sejanca.

 

Sok: Z do zdaj opravljenim nisem zadovoljen
Sok je dodal, da so danes od državnega sekretarja dobili tudi zagotovilo, da bo osebno bedel nad tem projektom in da je to tudi ena izmed prioritet ministrstva v naslednjem obdobju, zato sam verjame, da se bo gradnja hitre ceste vendarle premaknila z mrtve točke.

"Z do zdaj opravljenim seveda ne morem biti zadovoljen, po lanskem obisku ministra Petra Gašperšiča, ki nam je obljubil začetek gradnje v letu 2018, pa smo danes dobili še eno potrdilo, zato verjamemo, da bo tako," je bil zadovoljen Sok.

Na infrastrukturnem ministrstvu so sicer že pred časom pojasnili, da na omenjeni trasi cestne povezave podravskega kraka ni načrtovana štiripasovnica, pač pa jo načrtujejo kot dvopasovnico v kategoriji glavnih cest.

Ob tem so takrat ocenili, da bo za projekt izgradnje celotne trase potrebnih dobrih 78 milijonov evrov, od tega 37 milijonov za prvi odsek Ormož-Gorišnica, do Markovcev 17,5 milijona evrov, za dokončanje ceste do Ptuja pa še 23,5 milijona evrov.

Trenutno še vedno poteka umeščanje trase proti Ptuju, kjer se lokalno okolje zavzema za različico po južni strani Ptujskega jezera, a je težava zaradi posega v območje Nature. Država zato ponuja tudi severno različico, kjer pa je težava poseljenost in zato veliko višji stroški gradnje.


Povzeto po MMC RTV SLO, več na spodnji povezavi

Oglejte si tudi