Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Slovenija prejela nagrado Best Spa Destination v Moskvi

13. marca se je v Moskvi pričela tridnevna turistična borza Moscow International Travel & Tourism (MITT), kjer je Slovenija prejela nagrado Best Spa Destination med razstavljavci. MITT je eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah.  Na borzi se tradicionalno predstavljata tudi Slovenija in slovenski turizem z izbranima temama ZDRAVILIŠKI in KULTURNI TURIZEM. Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se tako v Moskvi predstavlja 17 slovenskih turističnih destinacij in podjetij, osrednji partner nastopa pa je destinacija Rogaška. 

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se na MITT Moskva na 120 m2 velikem razstavnem prostoru predstavlja 17 turističnih destinacij in podjetij: Turizem Ljubljana, Kompas DMC, Renee Tours, Lemaj, Terme Krka, Thermana Laško, Javni zavod za kulturo in turizem Rogaška Slatina, Zdravilišče Rogaška – zdravstvo, Atlantida Boutique Hotel, Grand hotel Sava & Hotel Zagreb, Rogaška Resort – Grand hotel Rogaška, Grand hotel Donat, Hotel Aleksander, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Adria Airways in Rimske Terme. 
  
Ruski gostje Slovenijo zaznavajo kot destinacijo drugačno od množičnega turizma, turisti, ki so Slovenijo obiskali pa jo vidijo kot zeleno destinacijo, s skrbjo za naravno okolje, z bogato wellness in zdraviliško ponudbo, ki gostu zagotavlja počitek in sprostitev v naravi. Prav tako ruski gostje našo deželo doživljajo kot odprto, gostoljubno ter družinam prijazno destinacijo
  
Največ prihodov in prenočitev ruskih gostov v Sloveniji beležimo v zdraviliških občinah, saj so zdraviliška in wellness ponudba ter zdravilna (mineralna) voda osrednji motiv prihodov ruskih gostov v Slovenijo. Na prvem mestu občin, kjer ruski gostje v Sloveniji ustvarijo največ prenočitev, so prav zdraviliške občine z več kot 45% deležem. Na drugem so obmorske občine, ki jih Rusi tudi na splošno najraje obiskujejo, na tretjem mestu pa gorske občine in Ljubljana. Kar 87 % ruskih gostov je med oddihom v Sloveniji prebivalo v hotelih. 
  
Rusi se za obisk destinacije najpogosteje odločijo zaradi želje po spoznavanju novega, v želji po obisku privlačne destinacije ter doživetja drugačne kulture. 
  
»Ruska federacija je v letu 2017 za Slovenijo predstavljala enega ključnih trgov s 25,2-odstotno rastjo turističnih prihodov in 33-odstotno rastjo prenočitev glede na leto prej. Slovenija je kot turistična destinacija med ruskimi gosti vse bolj prepoznana in priljubljena destinacija, k čemur ključno prispevajo tudi dejavniki jasnega pozicioniranja naše dežele kot zelene, aktivne, zdrave butične destinacije, ki zagotavlja kakovostno in individualno izkušnjo ruskega turista v Sloveniji. Dokaz, da smo na pravi poti je tudi nagrada Best Spa Destination med razstavljavci, ki smo jo prejeli v Moskvi in smo je izjemno veseli. Udeležba na turistični borzi pa ni edina aktivnost, ki jo imamo v načrtu v letošnjem letu na ruskem trgu. Tudi letos bomo na tem trgu ponovno izvedli digitalno kampanjo, s katero smo bili v preteklih letih izjemno uspešni, prav tako čez vse leto v Sloveniji gostimo ugledne in vplivne ruske novinarje ter izvajamo študijska potovanja za ruske turistične agente in organizatorje potovanj. Prednost Slovenije na tem ciljnem trgu pa so tudi dobre letalske povezave,« izpostavlja mag. Maja Pakdirektorica STO. 

Oglejte si tudi