Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Prikazovalnik hitrosti pri OŠ Gornji Petrovci

Prikazovalnik hitrosti pri OŠ Gornji Petrovci

 

Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos, že sedmo leto zapored, na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam. Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Pri tem pa občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi le-teh lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah. Med 31 občinami prejemnicami je tudi Občina Gornji Petrovci, prejeti prikazovalnik pa že deluje na lokaciji pri Osnovni šoli Gornji Petrovci.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa: https://www.avp-rs.si/s-prikazovalniki-hitrosti-vecje-varnosti-v-lokalnih-skupnostih/

Merilnik pri osnovni šoli bo od začetka letošnjega leta pa do konca junija voznike opozarjal na prekoračitve dovoljene hitrosti, ki je na tem odseku zaradi bližine šole omejena na 50km/h. Poleg opozarjanja voznikov in posledično zmanjševanja povprečne hitrosti na odseku prikazovalnik omogoča tudi sprotni vpogled v statistične podatke o hitrostih na odseku, ki pomagajo pri odločitvah za morebitne druge ukrepe omejevanja hitrosti.

 

Franc Šlihthuber, župan

 

Oglejte si tudi