Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občino obiskala direktorica JSKD

Ob zaključku prvega dela vlaganj v posodobitve Prosvetnega doma v Horjulu, s katerim se je obnovilo spremljevalne prostore v domu, je na povabilo župana Janka Prebil občin obiskala tudi gospa Tatjana Avsec, vodja Ljubljanske območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Ob tej priložnosti je z županom in sodelavci občinske uprave spregovorila o preteklem delovanju in nadaljnjih načrtih na področju ljubiteljske kulture. Predvsem je izpostavila poslanstvo sklada, s katerim želijo podpreti delovanje obstoječe ljubiteljske kulture in konstantno skrb, da se le-ta ohrani in povzdigne na čim kakovostnejšo raven.

 Predstavniki občine so gospo Avsec seznanili z občinskimi načrti, tako na področju investicij na kulturnem področju, kot v obliki podpore pri delovanju Prosvetnega društva Horjul, ki je na območju Občine Horjul edino društvo, ki deluje v javnem interesu na področju kulture. Seveda pa občina preko objavljenih razpisov podpira tudi delovanje ostalih društev, ki se tako ali drugače dotikajo bodisi kulture kot družbenega dogajanja.    

Na sestanku je ga. Avsec pohvalila dejavnost, vztrajnost in dosežke posameznih sekcij Prosvetnega društva Horjul. Predvsem je izpostavila inovativnost in kakovost Folklorne skupine Klas, pod mentorstvom Marije Čipić Rihar, ki se že nekaj let giblje v samem vrhu kakovosti na državni ravni. Ga. Avsec je bila tudi navdušena nad obnovljenimi spremljevalnimi prostori v Prosvetnem domu Horjul, ter z veseljem pozdravlja tudi načrtovano obnovo kulturne dvorane. Prisotni so bili enotnega mnenja, kako pomembno je sodelovanje vseh institucij ter posameznikom v občini, le-to namreč obrodi sadove. Ga. Avsec je izpostavila odlično sodelovanje s Prosvetnim društvom Horjul in Občino Horjul ter poudarila, da institucija Javnega sklada za kulturne dejavnosti ni namenjena le društveni dejavnosti, ampak tudi posameznikom, ki jim je ljubiteljska kulturna blizu. Ob tej priložnosti je povabila posameznike in skupine, še posebej te, ki se ukvarjajo z ljudskim petjem ali so kakor koli dejavni tako na likovnem kot na literarnem področju, da se obrnejo na JSKD – OI Ljubljana okolica (kontakt: 01/ 24 10 537 oz. oi.ljubljana.okolica@jskd.si), kjer bodo dobili vso potrebno podporo, informacije o izobraževanju ter možnost povezovanja z drugimi podobno mislečimi in delujočimi osebami.

 

Občina Horjul

Oglejte si tudi