Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Donacija Zavarovalnice Triglav gasilskemu društvu Horjul

Družbena odgovornost predstavlja eno od petih ključnih vrednot Zavarovalnice Triglav (poleg varnosti, strokovnosti, enostavnosti in sodobnosti). Z vseslovensko novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri je tako v zadnjih treh letih mnogim poklonila lepo darilo ob prehodu iz starega leta v novo, obenem pa je prispevala k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Akcijo je zavarovalnica lani nadaljevala četrtič.
Ker se zaveda pomena gasilcev na področju preventive, je OE Ljubljana Zavarovalnice Triglav lani sredstva predala petim gasilskim društvom iz osrednje Slovenije. Eno izmed njih je bilo tudi naše društvo v Horjulu. Predstavniki Zavarovalnice Triglav so nas obiskali 8. decembra, nam izročili bon v vrednosti 3.000 evrov kot donacijo za nakup novega gasilskega vozila, ki ga imamo namen horjulski gasilci kupiti letos. Bon nam je svečano predal direktor ljubljanske enote Zavarovalnice Triglav Aleš Klement v družbi vodje PE Vrhnika Antona Sokliča in našega občinskega zavarovalniškega agenta Roka Konjarja, župana občine Horjul Janka Prebila in horjulskega svetnika Mateja Vidriha. Horjulski gasilci smo bon prevzeli na delavnici izdelave novoletnih voščilnic naših najmlajših članov. Za popestritev programa so poskrbele naše članice A, ki so prikazale spajanje sesalnega voda, ter dva veterana, ki sta nosila gasilske obleke iz časa okoli leta 1895. Prikazala sta gasilsko uniformo in opremo, ki so jo uporabljali, ko je naše društvo, ki letos praznuje 135-letnico delovanja, že začelo utrjevati zgodovino gasilstva v horjulski dolini.

Ob tej priložnosti se člani PGD Horjul iskreno zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav za dodeljena sredstva, saj je s tem pripomogla, da bomo horjulski gasilci lažje in hitreje kupili novo gasilsko vozilo. Hvala tudi našim najmlajšim članom, članicam, veteranoma in seveda mentoricam mladine Špeli Zdešar, Jerneji Grdadolnik in Patriciji Čepon.


PGD Horjul

Oglejte si tudi