Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zima je za nami, gremo aktivno v pomlad

Zima se poslavlja, vemo, da je prišla precej pozno, a vseeno smo imeli obilo snega, ko pa se je izkazala naša zimska služba. Upam, da ste bili z njenim delom zadovoljni, saj so bile ceste očiščene v najkrajšem možnem času. Le kadar je bilo sneženje res intenzivno, je bilo nekaj časovnega zamika, kajti določene so prioritete čiščenja, kar pomeni najprej glavne ceste, nato ulice in na koncu pločniki. Vendar je izvajalec zimske službe poskrbel, da so bile prometne površine čim hitreje urejene tako za voznike kot za pešce.

Z določenih krajev, kjer je bilo več snega, so vzdrževalci sneg tudi odpeljali, tako da so se parkirna mesta ter prostor na avtobusni postaji uporabljali normalno. Stroški so se za občino sicer zaradi tega precej povečali. Upam, da se je sedaj zima dokončno poslovila in lahko gremo v zaključevanje odprtih projektov in začetek novih. V vsakem primeru pa s pomladjo prihaja bolj ugodno vreme za gradbena dela, ki že potekajo ali nas še čakajo. Mislim, da bomo v naslednjih dveh mesecih odprte projekte lahko končali in bodo ljudje nemoteno vozili in opravljali svoje delo na polju. Naš cilj je, da bi bile ceste, kjer potekajo gradbena dela, čimprej normalno prevozne, saj se bo intenzivnost prometa kmalu povečala, na cestah bo več kmetijske mehanizacije in seveda kolesarjev. Intenzivno se dela tudi področju kanalizacije v Žažarju in poslovilne vežice na Vrzdencu ter izgradnje mostu na državni cesti pri stari čistilni napravi. Žal so postopki zahtevni in dolgotrajni v smislu pridobivanja ustrezne dokumentacije in soglasij, kar vse skupaj otežuje in zavira. Ampak lahko rečem, da smo v sklepni fazi pridobivanja teh dokumentov in se bo lahko začelo graditi v najkrajšem možnem času.

Sicer smo v prazničnem in svečanem letu za našo občino. Junija bomo namreč praznovali dvajseto obletnico Občine Horjul. To bo za nas posebno in veliko praznovanje. Aktivnosti in priprave na ta svečani dogodek že potekajo.

Želim vam prijeten začetek pomladi in se zahvaljujem za strpnost in sodelovanje pri gradbenih delih v naši občini, saj se zavedam, da ni enostavno, ko je glavna prometnica iz Ljubljane v Horjul eno samo gradbišče.

 

Župan Janko Prebil

 

Oglejte si tudi