Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pregovori: bakreni novci znanja

Center starejših Horjul in Zavod Rihtarjeva domačija vljudno vabita na zaključno srečanje študijskega krožka Pregovori: bakreni novci znanja.

 

V torek, 20. februarja 2018, ob 10. uri, v avli Centra starejših Horjul.

 

Sodelujejo:

Člani študijskega krožka

Alenka Veber, mentorica študijskih krožkov

Damjana Praprotnik, profesorica citer

 

Študijski krožek Pregovori: bakreni novci znanja je potekal v Centru starejših Horjul med 1. decembrom 2017 in 16. februarjem 2018.

 

Kaj je študijski krožek

Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega okolja. Ker si vsebino, potek in zahtevnost učenja izbirajo sami in rezultate potrdi le njihova uporaba, so študijski krožki privlačni in iskani.

Delujejo po vsej Sloveniji in so priložnost za učenje, druženje in delovanje v okolju predvsem za tiste, ki so jim standardne oblike izobraževanja težko dostopne ali iz katerega koli razloga nezanimive. Cilj študijskih krožkov je tudi promocija vseživljenjskega učenja, znanja in delovanja za dejavno vključevanje v sodobno družbo, za razvoj podeželja in za osebni razvoj.

Študijski krožek je za udeležence brezplačen, vodi ga mentor, poteka pa v okviru organizacije, ki sredstva za delovanje krožka ob izpolnjevanju določenih pogojev lahko pridobi od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

               

Andragoški center vodi in razvija projekt, usposablja vodje in mentorje in jih izpopolnjuje, spremlja delovanje krožkov na terenu in uveljavlja njihove rezultate tudi v tujini.                          

Oglejte si tudi