Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Odpeljanih za več kot 38 ton kosovnih odpadkov

Skrb za okolje je ena od najvišjih prioritet v horjulski občini, zato je razveseljiv podatek, da je za nami še en uspešen kosovni odvoz odpadkov, ki se tradicionalno izvaja spomladi. Na zbornem mestu ste oddali 38.140 kilogramov odpadkov in izrabljene avtomobilske pnevmatika ter s tem poskrbeli, da je naša okolica urejena, ne smemo pa pozbiti, da ste s tem tudi razbremenili naravno okolje.

Naslednji odvoz bo predvidoma v ponedeljek in torek 24. in 25. Septembra letos. Postopek zbiranja in odvoza bo enak kot do sedaj. Zbiranje vse nekoristne odpadne 'šare' bo na enem mestu za celo občino. Na občini so tudi sporočili, da lahko v primeru, da ne morete ali ne želite počakati na naslednji kosovni odvoz, sami odpeljete kosovni odpad v Zbirni center Barje. V kosovni odpad sodijo: plastika, pločevina, bela tehnika, oblačila in obutev. Odpadke občani lahko oddate brezplačno, edina omejitev velja za gradbene odpadke. Cena za količine gradbenih odpadkov, večje od 0,5 kubičnega metra, znaša 0,1619 evra plus DDV na kilogram, odpeljati pa jih je treba na odlagališče in ne v zbirni center. 
Morda še to opozorilo: za odvoz odpadkov, ki nastajajo v gospodarskih dejavnostih, kot so na primer proizvodnja, obrt, kmetijstvo, je dolžan nosilec dejavnosti skleniti pogodbo z ustreznim pooblaščenim zbiralcem in predelovalcem odpadkov. 

Zbirni center Barje je odprt: od 1. aprila do 31. oktobra: od ponedeljka do sobote med 6.00 in 20.00 uro. od 1. novembra do 31. marca: od ponedeljka do sobote med 6.00 in 18.00 uro. Ob nedeljah in praznikih je zbirni center zaprt. Naslov: Zbirni center Barje, Cesta dveh cesarjev 101, 1000 Ljubljana. Tel.: 051 671 787. Poskrbimo, da bo naše okolje čisto in ga bomo ohranili tudi zanamcem.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi