Logo MojaObčina.si

Horjul

Deli
Avtor: Maja Rebolj,

Večera z mamami

21. marca smo v skupino Kresnice povabili naše mamice, ki so z nami preživele del popoldneva. Obiska smo se zelo veselili in se zadnje dni pred njim o tem veliko pogovarjali. V prijetnem vzdušju so otroci tisto sredo z veliko vnemo kazali svojim mamicam, kaj počnejo v vrtcu, ko so one v službi. Otroci in mamice so lahko tudi posadili tulipane v cvetlične lončke. Čez čas smo mame presenetili z dvema deklamacijama, bansom in plesno igro. K igri smo jih povabili, jih naučili naših spretnosti in se skupaj veselili. Srečanje smo zaključili s pogostitvijo in izročitvijo skromnih darilc ob njihovem prazniku – materinskem dnevu.

Teden dni kasneje, 28. marca, je večer z mamami sledil v skupini Čebele. Zavzeto smo se pripravljali na ta dogodek in komaj čakali, da pride dan, ko bodo z nami naše ljube mamice. Presenetili smo jih z dramatizacijo knjige Polž na potepu na kitovem repu (J. Donaldson), predstavo pa smo zaključili s pesmijo Rumena podmornica. Poželi smo velik aplavz. Nato smo jih povabili na čajanko in postregli z našimi sladkimi dobrotami; pirinimi polžki in slastnimi čokoladnimi kockami. Na koncu pa smo se vsi skupaj še malo igrali na našem igrišču.

Ker nas gre jeseni večina v šolo, je bil to naš zadnji večer z mamami v našem vrtcu. Pred nami je veliko novih korakov in poti, komaj čakamo, da jih prehodimo, zato je prav, da zaključimo z besedami radovednega polža nemirnega stopala: »Kako prostran je svet in morje je globoko, rad bi potoval!«

Tjaša Janša, Barbara Popit

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!