Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Horjulski Dinamiti zaključili sezono z dvojno krono

Letošnja sezona dvoranskega hokeja je bila za ekipe, ki delujejo in trenirajo v Horjulu, izjemna, saj se lahko pohvalijo s kar tremi lovorikami. Dinamiti so po osvojenem slovenskem pokalu osvojili še državno prvenstvo. Za popoln uspeh je ekipa TNT zmagala še v drugi državni ligi in tako uspešno dokončala delo članskih ekip letošnje sezone. Igralci ekipe do 16 let pa so postali državni podprvaki.
Na poti do končne zmage so Dinamiti v dramatičnem obračunu premagali ekipo Prevoje in se uvrstili v polfinale, kjer so z dvema zmagama ugnali ekipo Srake in se uvrstili v finale, kjer so se pomerili z ekipo Brezovica. Dvomov o zmagovalcu je bilo hitro konec, saj je ekipa Horjula zmagala z rezultatom 10 : 1. Zmaga na domačem prizorišču na drugi tekmi pravzaprav ni bila lahka, saj so se nasprotniki trdo borili. Fantje so kljub pritisku strnili vrste in se sprostili. Po navodilih in spodbudnih besedah Roka Simšiča so to energijo prenesli na igrišče in videti je bilo, da je Brezovica na kolenih. Tako so prvaki tekmo mirno pripeljali do konca. Rajanje se je začelo, povsem zasluženo je pokal ostal v Horjulu.
Vrhunsko sezono je izpeljala tudi druga ekipa. TNT je v izločilne boje krenil s prvega položaja, a čakali so jih težki nasprotniki. V napetih bojih polfinala proti Vrhpolju so prav na odločilni tretji tekmi zbrali največ poguma in znanja. Proti koncu zadnje tekme se je močno zaiskrilo in na igrišču so množično zapele pesti, kar pa na koncu ni pomembno, saj se je TNT uvrstil v finale! Mlada ekipa, prepletena z izkušnjami, je v celotni sezoni pokazala najboljši hokej v drugi ligi, kar je dober obet za naprej. Veselimo se naslednje sezone, navijači ostanite z nami, kaj kmalu se bodo začele priprave in piljenje forme. Misli hokejistov so sicer že usmerjene v naslednjo sezono, ko se obeta veliko sprememb, prihaja do nove organizacije v slovenskem dvoranskem hokeju, kajti IIHF se umika iz tega športa, tako da se bo igralo po pravilih FIRS. Po tem načinu že igrajo na močnejših evropskih prvenstvih v Italiji, Španiji in Franciji. Ob tem izjemnem uspehu horjulskih hokejistov smo se pogovarjali tudi z njihovim tiskovnim predstavnikom Rokom Logarjem, ki je poudaril, da se delo z mladimi obrestuje in ob tem povabil mlade in vse, ki vas zanima ta šport, da se jim pridružite na igrišču ali ob njem v športnem parku, kjer redno trenirajo.

 

Za vami je izredno uspešna sezona, kateri od uspehov je za ekipo največji?

Brez dvoma je za nami res uspešna sezona, vsekakor pa je največji uspeh zmaga v finalu državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Fantje so premagali močne ekipe, ki so bile okrepljene s hokejisti z leda, ampak horjulsko srce in znanje ter prava spodbuda v horjulski dvorani so prevladali in smo na koncu slavili.

 

Kaj vsi ti uspehi pomenijo za dvoranski hokej v Horjulu?

Dokazali smo, da kljub vsem težavam delamo dobro z mladimi. Letos smo nastopali s precej pomlajeno ekipo, ki se bo z leti še pomlajevala. Igrali so doma vzgojeni fantje, ki so prve metre na rolerjih naredili prav tu v domači dvorani. Dva sta za to priložnost prišla nastopit naravnost iz Francije, kjer tekmujeta v drugi francoski ligi. To sta branilec Jan Leben in vratar Aleks Vecko.

 

Torej vam izzivov ne manjka in cilji so posledično visoki?

Tako je, naslov pokalnega prvaka je zelo dobrodošla popestritev in motivacija za delo z mladimi, saj je prav tu naš največji potencial. Igrali so tudi 13-letni fantje, ki so že igrali s člani. Ker je to naporen šport, se kondicijsko dobro pripravljamo že poleti, ko se dela na bazi in je veliko teka. Ker je sedaj dvorana na voljo, bodo treningi tudi čez poletje v večernih urah, ko ne bo tako vroče. Sicer pa se trenira trikrat do štirikrat tedensko, za vikende so pa na sporedu tekme. Seveda se treningi prilagajajo različnim starostnim skupinam. Naslov državnih prvakov pa je vsem skupaj zagotovo največja motivacija. Mladi se tako učijo od starejših in ti uspehi dajo zagon za trdo delo tudi v prihodnje.

 

Torej mladi fantje in dekleta, ki jih zanima dvoranski hokej, so dobrodošli na treningih in lahko pridejo pogledat in preizkusit, ali jim ta šport ustreza?

Vsekakor, medse sprejemamo že petletnike, treninge vodi nekdanji hokejist Olimpije in Dinamitov Jaka Zdešar. Za začetek lahko pri nas dobijo vso potrebno opremo, ki jo prispeva klub, nato pa se vse skupaj nadgrajuje, od učenja rolanje naprej. Omenim lahko tudi red in disciplino, ki jo fantje dobijo z rednimi treningi, kar je odlična šola za celo življenje. Spremljate nas lahko tudi na uradni Faceboook strani ali na www.dinamiti.si.

 

Peter Kavčič, foto arhiv kluba

 

 

Oglejte si tudi