Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Še je čas za medaljo in vzpone na Koreno

Kolesarski klub Zapravljivček Horjul tudi letos organizira tradicionalno tekmovanje v vzponu na Koreno. Vzponi sicer potekajo od 1. maja do 31. avgusta, veliki finale pa bo letos v soboto, 15. septembra, ko bosta potekali kolesarska dirka na Koreno in tekma v gorskem teku. Iz kluba sporočajo, da je letos konkurenca na vrhu, za največje število vzponov zelo huda in bo še zanimivo do konca tekmovanja.
Torej imate še nekaj časa, da si prislužite medaljo za kolesarske vzpone ali se preizkusite v konkurenci na dirki med tekači ali kolesarji ter zagrizete v kolena. Časa, da se pripravite na tekmovanje, je še nekaj. 
Vsi, ki bi si radi privozili kolesarsko medaljo, lahko to naredite tako, da poiščete  škatlo na oglasni deski malo naprej od table Korena. V škatli je blok, v katerega kolesarji vpisujejo vzpone. Vzpone lahko zbira vsak, pogoj je le, da prikolesari na Koreno. Naj poudarimo, da kljub temu, da imate veliko kondicije in ste sposobni tudi večkratnega vzpona na Koreno, na tekmi za medalje velja samo en vzpon na dan. Kolesarji, ki zbirajo vzpone, ob koncu kolesarske akcije, ki se uradno zaključi s tekmo 15.  septembra, prejmejo spominske medalje. Bronasto medaljo prejmejo vsi, ki so od 1. maja do 31. avgusta opravili 15 vzponov, srebrno medaljo vsi z opravljenimi 30 vzponi, zlato si bodo nadeli okrog vrati vsi s 60 vzponi in več. Prvi trije kolesarji z največ vzponi prejmejo tudi posebna priznanja. 
Na dan zaključka akcije bo najprej na vrsti že tradicionalni gorski tek na Koreno s startom ob 12.30, ki bo tokrat že deveti po vrsti. Trasa poteka od prosvetnega doma v Horjulu po gozdni cesti na Koreno do kmetije Pr' Lenart. Z 2800 metri dolžine morda res ni najdaljši, a veliko več pove višinska razlika, ki znaša zajetnih 350 metrov. Si drznete? Ob 14.00 bo start tradicionalne, že 18. dirke na Koreno. Trasa poteka od športnega parka v Horjulu, pelje v skupinski vožnji skozi Horjul in se nato nadaljuje z letečim startom pri Prosvetnem domu. Od tam naprej bo šlo že zelo zares, no vsaj za tiste, ki so najbolj pridno trenirali in nabirali kolesarske kilometre celo sezono. Trasa se bo nadaljevala po asfaltirani cesti do kmetije Pr' Lenart in je dolga 4.800 metrov. Višinska razlika znaša 360 metrov, povprečni naklon je kar 7,4 %. Velja omeniti še možnost za vse tekače in kolesarje, saj se lahko prijavite tako na tekaško kot kolesarsko tekmo in na koncu tekmujete v konkurenci dualtlona, kjer se za končni rezultat seštejeta časa s tekem v teku in kolesarjenju. Zaključek športne prireditve bo po končanih tekmah na občinskem trgu v Horjulu, kjer bo tudi podelitev priznanj najboljšim.

Kolesarski klub Zapravljivček združuje kolesarje rekreativce, ki  jim je pomembno druženje ob športu, skupaj se udeležujejo kolesarskih maratonov in raznih kolesarskih dirk v bližnji in daljni okolici. Če bi se jim radi pridružili,  se jim lahko vsako sredo na klubski kolesarski "rundi". Vse dodatne informacije glede tekmovanja in kolesarskega kluba Zapravljivček dobite na telefonski številki 051 384 078 (Robi).

 

Besedilo: Peter Kavčič, foto: klubski arhiv

Oglejte si tudi