Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Veliko otrok in nov rekord

Ana Čufer, 22-letna gorska tekačica iz Dobravelj, in Gašper Bregar, aktualni podprvak slovenskega pokala v gorskih tekih ter bivši zmagovalec teka, sta slavila na peti izvedbi Šurkovega teka na Ključ. Čuferjeva, ki ji je letos uspel izjemen podvig – do vrha Triglava in nazaj v Krmo je potrebovala zgolj 3 ure in 13 minut – je na 623 metrov visoko točko, vrh Ključa, pritekla z novim ženskim rekordom – 17 minut in 56 sekund. Za njo sta se uvrstili aktualna zmagovalka slovenskega pokala v gorskih tekih Tina Kozjek in 58-letna Ivi Rakoš, prepričljiva zmagovalka v svoji kategoriji. V moški konkurenci je Gašper Bregar opravil s progo v 14 minutah 47 sekundah, je bivši rekorder proge in četrti z letošnjega slovitega gorskega teka na Grintovec, slavil je pred Maticem Plaznikom in Tinetom Hrenom, obema članoma šmarnogorske naveze in slovenskima reprezentantoma v gorskih tekih. 

Kategorija Horjulska dolina je pričakovano pripadla Juretu Grmšku – Cvetu iz Žažarja, ki mu je leta 2009 uspel ekstremen podvig, saj je v manj kot 24 urah pretekel in prehodil 14 dvatisočakov v skupni dolžini 65 kilometrov in z več kot 7000 metri višinske razlike (Grintovci extrem). Na drugo mesto se je uvrstil vsakoletni udeleženec in eden boljših kolesarjev na rekreativni ravni Primož Jereb, ki je bil za 39 sekund hitrejši od vsestranskega talenta, Horjulca, Gregorja Čepona. Otroška teka na 200 (za najmlajše) in 850 metrov je letos zaznamovala visoka udeležba, saj je tekmovalo kar 19 otrok. Na krajši različici je slavil Kristjan Vodnik pred Maksom Vrhovcem  in Patrikom Vodnikom.  Na daljši razdalji  pa je domačin Alex Istenič tudi letos gladko opravil s konkurenco in v cilj pritekel 22 sekund hitreje od Ožbeja Stanovnika in 25 sekund hitreje od Simona Malovrha, s časom 3 minute in 11 sekund.
Vseh 50 tekmovalcev je bilo deležnih inovativnih spominkov v obliki šurka, ki tek simbolno povezujejo s krajem prireditve, najboljši pa so si poleg praktičnih nagrad razdelili pokale, kolajne in denarne nagrade. Jutranjo meglo je nadomestilo lepo, sončno in toplo vreme ter poskrbelo, da je bilo razpoloženje veselo in razigrano tudi po uradnem delu. Za naslednje leto se nam po glavi že pletejo nove zamisli in prepričani smo, da bomo tek postavili še na višjo raven, eden večjih ciljev pa je predvsem povečanje udeležbe. Najlepša hvala vsem sponzorjem za donatorska sredstva!

 

Šurk Team & Kronostiming

Oglejte si tudi