Logo MojaObčina.si

Ig

Šport
Avtor: Planinsko Društvo Krim,

Po Evropski pešpoti E6

Letošnje planinsko vodenje bo osredotočeno po evropski pešpoti E6 imenovani tudi Ciglarjeva pot od Drave do Jadrana. Razdeljena je na štiri dele (25.-27. marec, 24.-28. maj, 25.-27. avgust, 16.-17.september).

Najprej se bodo pohodniki podali na Primorsko. V soboto, 25. marca se bodo z vlakom ob 6.30 odpeljali iz Ljubljane do Ilirske Bistrice, nato pa odšli na tridnevno hojo. Vsak dan bo hoje približno sedem ur. Topel obrok – večerja bo prvi dan na kmečkem turizmu, kjer se bo tudi spalo in zajtrkovalo. Drugi dan se bodo pohodniki povzpeli na Slavnik (ker bo nedelja, bo dom najverjetneje odprt), večerja, nočitev  ter zajtrk bo v gostilni. Tokrat s seboj ne bo potrebno nositi spalne vreče. Čez dan bo hrana iz nahrbtnika. Iz Strunjana se boste v ponedeljek, 27. marca v popoldanskih urah z lokalnim avtobusom odpeljali do Kopra, nato z vlakom v Ljubljano.

Podrobnejše informacije o izletu si lahko preberete na spletni strani društva http://www.pdkrim.si/ ali na facebook strani https://www.facebook.com/pdkrim.

Lep planinski pozdrav!
Janko Purkat

Vodnik PZS

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!