Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Odprtje protipoplavnih nasipov Brest in Tomišelj

V torek, 19. junija 2018 sta Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen in župan Občine Ig Janez Cimperman, uradno odprla protipoplavna nasipa Brest in Tomišelj.  

V skladu s Sporazumom o sofinanciranju projekta »Protipoplavni nasip Brest in Tomišelj ter armiranobetonski (AB) zid pri objektu Brest 36« je Občina Ig financirala izdelavo strokovnih podlag in projektno dokumentacijo, Ministrstvo za okolje in prostor pa izvedbo protipoplavnih ukrepov. Vrednost celotne investicije je znašala približno 440 tisoč EUR, od tega je bil delež Občine Ig približno 40 tisoč EUR, Ministrstvo za okolje in prostor pa financiralo izvedbo gradbenih del in nadzora v vrednosti cca 400 tisoč EUR.   

Dela je s partnerjem Drava Vodnogospodarsko podjetje Ptuj in podizvajalci, izvajalo podjetje Hidrotehnik. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki Direkcije RS za vode in Hidrotehnika.   

V uvodnem nagovoru se je župan zahvalil ministrici za vso podporo pri tem projektu. Povedal je, da najprej ni verjel, da se bo obljuba izpred štirih let uresničila. Izrazil je zadovoljstvo, da so občani vasi Bresta, Tomišlja in Matene varni pred morebitnimi poplavami. Želja je, da se postopno uredijo protipoplavni nasipi še za vasi Vrbljene, Strahomer, Iška vas in Iška. Ministrica je omenila, da je v naši državi potrebno urediti in zaščititi še kar nekaj vodotokov in naselij pred naraslimi vodami. Zahvalila se je županu za sodelovanje in povedala, da si želi takih vztrajnih županov, ki bodo skupaj z državo vodili podobne projekte z namenom zaščititi prebivalce. Oba govorca sta se zahvalila gasilcem, ki so nesebično pomagali občanom ob poplavah.  

Odprtje so pospremili tudi gasilci iz PGD Brest, Matena in Tomišelj. Vaščani teh vasi in Vaški svet Tomišelj pa so pripravili lep sprejem in pogostitev za vse udeležence odprtja. 
Foto: Andreja Zdravje

Oglejte si tudi