Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

DPŽ Ivanjščice in papirčkarice iz Doba že petič na pomladanskem sejmu v Hirschaidu

Letošnji pomladanski sejem v pobrateni občini Hirschaid je sicer potekal v zimskih razmerah, a se članice Društva podeželskih žena Ivanjščice s prijateljicami iz Doba naloge niso ustrašile. Letošnja stojnica se je kar šibila pod najrazličnejšimi dobrotami, ki so napovedovale prihod Velikonočnih praznikov.

Obiskovalci so si stojnico z zanimanjem ogledovali, dobrote pokušali in nakupovali, posebej pa je bil zanje namenjen mali razstavni velikonočni kotiček. Tam se je bohotil velik jerbas, v kakršnem so gospodinje nekdaj jedi nosile k blagoslovu. V jerbasu je bilo vse, kar »žegen« mora vsebovati: velikonočna šunka v testu, kruh, pirhi, hren in potica. Zraven sta bila na mizo položena dva lepo okrašena poprtnika, obiskovalci pa so v nemškem jeziku lahko tudi prebrali, kaj poprtnik sploh je in se nasploh dobro informirali katere jedi kupujejo in zakaj jih pripravljamo ob večjih praznikih. Poleg najrazličnejših jedi in peciva so bile obiskovalcem na voljo tudi različne vrste suhega sadja, pijač in seveda prekrasnih izdelkov iz krep papirja.

Slovensko stojnico sta, kot že tolikokrat doslej, sooblikovala tudi mesar Miha Maver z najrazličnejšimi mesninami in Dušan Kamnikar z dobrotami iz Slovenske Istre in Krasa. Živahno dogajanje za stojnico in pred njo, veliko dobre volje in prijaznosti, je zopet pokazalo obiskovalcem vsaj košček tistega, kar ponuja destinacija Prijetno domače – občina Ivančna Gorica.

Udeleženke in udeleženci sejma se zahvaljujejo občini Markt Hirschaid za gostoljubje in sprejem, članicam Katoliške zveze (KDFB Hirschaid) pa za bogato pogostitev ob prihodu. Hvala tudi občini Ivančna Gorica, ki je omogočila tokratno, že peto, udeležbo na Pomladanskem sejmu v Hirschaidu.

Oglejte si tudi