Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

Deli
KULTURNO DRUŠTVO STIČNA
Avtor: U L,

1. VIKEND FESTIVALA STIČNA 2017

Festival vam ponuja tri vikende zabavnih, drznih, umirjenih, domačih, tujih, prijetnih, novih, kratkočasnih, starih in novih, a nepozabnih dogodkov.

Prvi festivalski vikend bo znova zaznamoval Glasbeni maraton in natečaj za Rock vizije in Festival Stična, kjer se bodo publiki predstavile mlade, neuveljavljene skupine, sledi pa koncert lanskih zmagovalcev festivalskega natečaja, skupine JU T iz Slovenj Gradca.

V soboto dopoldne v okviru Dneva knjižnice na Festivalu Stična gostimo Muco Copatarico. Z njo se bodo najmlajši spoznaval s knjigami in bralno kulturo preko ure pravljic s Palčkom Bralčkom, slovensko angleško uro pravljic ter socialnimi igrami s knjigo

Na sobotni uradni otvoritvi festivala v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem se bo občinstvu prvič predstavil Big band Stična, z umetniškim vodjem in dirigentom Bracom Doblekarjem, ki od letošnje jeseni deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična.

Od otvoritve do 2. decembra 2017 pa bosta v muzejskih prostorih na ogled tudi fotografska razstava Tanje Ahčan Prallel Universis/Vzporedni svetovi in likovna razstava Sakralna arhitektura ljubiteljske slikarke in domačinke Marije Tratar. Večer bomo zaključili s funk rock koncertom skupine Josip Brez v Užitkarnici Jama.

Nedeljsko popoldne je ponovno rezervirano za otroke. Skupaj se bomo odpravili Po sledeh dinozavrov z ustvarjalci iz Siti teatra.

Namesto pred televizijskimi zasloni, pa si bomo lahko v nedeljo zvečer v Kulturnem domu Stična privoščili večer kratkih filmov režiserjev domačina Urha Pirca in Luka Gluvića ter pogovor Klemna Janežiča z režiserjema.

Nadaljujemo že v četrtek s potopisom 15.537 km … Čile, Bolivija in Argentina in nato spet sledi pester kulturni vikend.

Doživite Festival Stična!

 

Predprodaja vstopnic:

Ivančna Gorica: Knjižnica Ivančna Gorica (v delovnem času)

Stična: Kulturni dom Stična (eno uro pred prireditvijo)

Rezervacija vstopnic:

info@kd-sticna.si
040 525 280 (Tina)

[Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.]

Oglejte si tudi