Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v Ivančni Gorici od 2. do 4. marca 2018

Prvi vikend v marcu bo v občini Ivančna Gorica zaznamovan s prireditvami, ki potekajo v sklopu jubilejnega 25. Jurčičevega pohoda. Vabljeni tudi na košarkarsko in rokometno tekmo ter državno prvenstvo v latinsko ameriški plesih.

Občina Ivančna Gorica, KD Josipa Jurčiča in KD Kresnička vas prijazno vabijo na svečanost POKLON ROJAKU v petek, 2. marca 2018, na Jurčičevo domačijo na Muljavi. Po podoknici rojaku Josipu Jurčiču sledi odprtje fotografske razstave ob 25 – letnici Jurčičeve poti in ogled ilustracij z likovnega natečaja Deseti brat.

Na predvečer Jurčičevega pohoda vabljeni tudi v Višnjo Goro, kjer vas Turistično društvo Višnja Gora, Občina Ivančna Gorica in JSKD RS OI Ivančna Gorica s soorganizatorji vabijo na odprtje razstave KD Likovnikov Ferda Vesela Šentvid pri Stični: ČEBELICA MOJA PRIJATELJICA. Prireditev bo potekala v petek, 2. marca 2018, ob 19. uri, v Mestni hiši Višnja Gora.

Prvo soboto v marcu, 3. marca 2018, se pridružite več tisoč pohodnikom na jubilejnem 25. POHODU PO JURČIČEVI LITERARNI POTI od Višnje Gore prek Krke do Muljave. Več informacij na www.jurcicevapot.si.

Združene ekološke kmetije Eko ljubezen vabijo na SLAKOV ŠMORN, ki se bo odvijal na Slakovi domačiji na 25. Pohodu po Jurčičevi poti v soboto, 3. marca 2018, od 9. ure naprej.

Vabljeni na košarkarsko tekmo 1. kroga skupine za razvrstitev v 4. slovenski ligi, v kateri se bo članska ekipa Cugelj PVC in ALU okna Ivančna Gorica pomerila z ekipo KK Vrani Vransko. Tekma bo na sporedu v soboto, 3. marca 2018, ob 18. uri, v športni dvorani Podružnične šole Zagradec.

Vabljeni tudi na rokometni derbi med domačim rokometnim klubom SVIŠ Ivančna Gorica proti lanskoletnim prvoligašem RK Slovenj Gradec 2011. Tekma bo v soboto, 3. marca 2018 ob 19. uri, v Športni dvorani OŠ Stična.

Plesna zveza Slovenije pa prireja državno prvenstvo v latinsko ameriških plesih 2018, ki bo potekalo v nedeljo, 4. marca 2018, s pričetkom ob 16. uri, v Športni dvorani OŠ Stična. Na tekmovanju se bodo v vseh starostnih kategorijah pomerili najboljši slovenski plesalci. Finalna tekmovanja se bodo začela ob 18. uri. Vabljeni k ogledu.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi