Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

11. občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji

Mladinska komisija Gasilske zveze Ivančna Gorica je v sodelovanju s PGD Kriška vas v soboto, 12. maja 2018, organizirala 11. občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Na otvoritvi tekmovanja sta mlade gasilce nagovorila župan Dušan Strnad in predsednik GZ Ivančna Gorica Jure Strmole.

Na tekmovanju se je mladina pomerila v šestih kategorijah in sicer pionirke in pionirji, mladinke in mladinci ter gasilke pripravnice in pripravniki. Pomerilo se je kar 41 ekip iz desetih prostovoljnih gasilskih društev iz naše občine. Tekmovalo je 123 mladih gasilcev oziroma 164 tekmovalcev in mentorjev skupaj.

Proge so bile glede na starostno kategorijo različno dolge, na kontrolnih točkah kjer so gasilce čakale naloge, pa so morali izkazati svoja gasilska znanja. Pomerili so se v vaji z vedrovko, štafetnem vezanju vozlov, hitrostnem zvijanju cevi, poznavanju topografskih znakov, praktičnih vajah iz orientacije ter še nekaterih drugih gasilskih spretnostih.

Čestitke gredo seveda vsem sodelujočim ekipam, spodaj pa objavljamo končne uvrstitve prvih treh ekip, prvi dve ekipi v vsaki kategoriji pa sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 2. junija 2018 v organizaciji PGD Zdenska vas.

Fotogalerija >>

Rezultati:

Pionirji:
1. mesto: PGD Višnja Gora 1
2. mesto: Zagradec
3. mesto: Krka 2

Pionirke:
1. mesto: PGD Stična
2. mesto: PGD Zagradec
3. mesto: PGD Hrastov Dol

Mladinci:
1. mesto: PGD Krka 1
2. mesto: PGD Krka 2
3. mesto: Ambrus 2

Mladinke:
1. mesto: PGD Ambrus
2. mesto: PGD Dob
3. mesto: PGD Hrastov Dol

Gasilci pripravniki:
1. mesto: PGD Krka 2
2. mesto: PGD Krka 1
3. mesto: Hrastov Dol 1

Gasilke pripravnice:
1. mesto: PGD Krka

Oglejte si tudi