Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

13. županov turnir v ulični košarki

Na Sokolski ulici v Ivančni Gorici je zadnjo nedeljo v septembru odvijal že 13. županov turnir v ulični košarki, kjer so se v tekmovanju trojk pomerile ekipe iz občine Ivančna Gorica. Vrhunec nedeljskega dogajanja je bila že tradicionalna revijalna tekma med županovo in podžupanovo ekipo.

Na letošnji Streetball Ivančna Gorica se je prijavilo sedem ekip in sicer iz Ivančne Gorice, Zagradca, Stične, Kriške vasi, Šentvida pri Stični in Doba pri Šentvidu. Sistem tekmovanja je bil razdeljen v eno skupino, tako da je vsak igral z vsakim. V predtekmovanju se je odigralo 21 tekem, v izločilne boje pa so se uvrstile najboljše štiri ekipe. Prvi polfinalni dvoboj je potekal med ekipama Šentvida pri Stični in Kriško vasjo, drugi pa med ekipami mladih iz Stične in Ivančne Gorice. V finale so se brez večjih težav uvrstili ekipi Kriške vasi in Ivančne Gorice.

Finalni dvoboj, ki so si ga z zanimanjem ogledali številni obiskovalci, je postregel s pravim tekmovalnim nabojem. Skozi celotno tekmo je veliko bolje kazalo ekipi Kriške vasi, ki pa so jo zmage na 13. Županovem turnirju stali številni zgrešeni prosti meti. Lahko rečemo, da je ekipa Ivančne Gorice poleg zmage upravičila tudi prednost domačega terena in slavila s 15:12.

Pred finalnim dvobojem sta se že tradicionalno pomerila župan proti podžupanu. Za župana Dušana Strnada sta letos igrala še občinski svetnik Silvo Praznik ter ročni kolesar, paraplegik in ambasador občine Ivančna Gorica Primož Jeralič, ki je prisotnim na invalidskem vozičku dokazal, da je z veliko mero vztrajnosti mogoče narediti marsikaj. Za ekipo podžupana Tomaža Smoleta sta igrala najstarejši in najmlajši udeleženec turnirja, Brane Žinger in Anže Jerman. Zmage se je zasluženo veselila županova ekipa, ki je slavila z rezultatom 21: 14. Trenutni izid v zmagah se je malenkostno zvišal na 8:5, seveda v prid župana.

V tekmovanju meta za tri točke je bil letos najbolj natančen Andraž Ulčar.

V okviru prireditve so organizatorji poskrbeli tudi za najmlajše, kateri so se lahko zabavali v otroškem kotičku ter se preizkusili v metanju na nižji koš. Poskrbljeno je bilo tudi za jedačo in pijačo in glasbeno vzdušje, ki ga je izvajal ivanški DJ Kasnič.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi