Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

90 let Alojzije Miklič iz Višnje Gore

Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal še zadnjo občanko, ki je v iztekajočem letu dopolnila okrogli jubilej. Devetdeseti rojstni dan je praznovala Alojzija Miklič iz Ulice Antona Tomšiča iz Višnje Gore. Ob tej priložnosti ji je župan izročil šopek vrtnic ter zaželel predvsem veliko zdravja.

Slavljenka se je rodila, 13. decembra leta 1927, v vasi Lukovek (občina Trebnje), kot prvorojenka od sedmih otrok, očetu Jožetu in mami Alojziji. Že pri šestnajstih letih je izgubila mamo, zato so jo mlajši bratje in sestre imeli kar za svojo drugo mamo. Leta 1953 se je poročila s sovaščanom Lojzetom in še isti dan odšla stanovat v Višnjo Goro, kjer sta si kasneje tudi zgradila hišo. Tu sta se njima rodila hčerka Jelka in sin Slavko. Soprog Lojze, ki je bil zaposlen na železnici v Ljubljani, je umrl na njuno 23 letnico poroke.

Njena posebnost je petje, saj že več kot 37 let prepeva v cerkvenem pevskem zboru v Višnji Gori. Mikličeva mama, ki ves čas svojega življenja opravlja delo gospodinje, ima pet vnukov in štiri pravnuke.

Oglejte si tudi