Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

90 let Milana Bregarja iz Znojil pri Krki

Župan Dušan Strnad je včeraj obiskal Milana Bregarja iz Znojil pri Krki, ki je nedavno dopolnil visok jubilej devetdeset let. Ob tej priložnosti mu je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.

Milan Bregar, se je rodil 19. 8. 1928, v kmečki družini pri Habjanu v Znojilah pri Krki. Rodil se je mami Tereziji, rojeni Godec po domače Štojevi Rezi iz Gradička in očetu Francetu, ki je podedoval Habjanovo kmetijo po Milanovem starem očetu Jožefu. Slednji je bil med drugim ustanovni predsednik Čebelarskega društva Krka-Zagradec. Milan je odraščal skupaj s starejšima bratoma Francetom in Jožetom, s starejšo sestro Anico in mlajšo sestro Majdo. Kot vse, ki so bili rojeni v tistem obdobju je tudi Milana že v rani mladosti, pri 13 letih doletela huda življenjska preizkušnja – druga svetovna vojna. Kot večina drugih je doživel veliko hudega, med drugim je leto dni preživel v Italijanskem koncentracijskem taborišču na otoku Rabu na Hrvaškem kot tudi praktično vsi preostali člani družine. Po vojni je po umrlem očetu prevzel domačo kmetijo, se oženil z Jožefo Perko z Velike Ilove Gore s katero imata 3 otroke: Mileno, Iztoka in Simona. Zgledno sta vodila domačo kmetijo, oče Milan pa je kasneje svojemu sinu Iztoku in njegovi ženi Pavli tudi aktivno pomagal pri preusmerjanju kmetije v ekološko kmetijo.

Slavljenec je tudi pri 90 letih še vedno aktiven, pomaga pri nekaterih delih na domači ekološki kmetiji, njegova strast pa je še vedno tudi glasba, petje in ples, saj je ob praznovanju 90-letnice še živahno zaplesal.

Oglejte si tudi