Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

Deli
Občina Ivančna Gorica
Avtor: Novice Občine,

Devetdeset let Marije Lavrič iz Stične

V minulem tednu je župan Dušan Strnad obiskal prvega od 31 jubilantov, ki bodo v letu 2018 dopolnili devetdeset let. Visokega jubileja se je razveselila Marija Lavrič iz Stične. Ob tej priložnosti ji je izročil darilo in zaželel predvsem veliko zdravja ter vse dobro v novem letu.
Slavljenka Marija se je rodila, 7. januarja leta 1928, v družini Mak, kot najstarejša izmed petih otrok. Marija oziroma Mimi, kot jo kličejo njeni domači, se je poročila z Antonom Lavričem. Skupaj sta nekaj let vodila znano gostilno Pod lipo oz. Gradiček, ki je bila takrat središče dogajanja v Stični. Leta 1949 se jima je rodila hčerka Nada in tri leta kasneje še sin Zvone. Po selitvi v Ljubljano so v 70-ih letih v Stični zgradili hišo in se ponovno preselili nazaj v domači kraj, kjer živijo tudi njeni sestri in bratje. Danes ima Mimi dva pravnuka, Otona in Ano.
Kot pravijo njeni najbližji Mimi ohranja vezi in je steber družine. Ob visokem jubileju se ji družina zahvaljuje za vse dobro kar je storila in ji želijo še veliko zdravja.

Oglejte si tudi