Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

Deli
Občina Ivančna Gorica
Avtor: Novice Občine,

Gradnja krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici v polnem teku

Prav gotovo ste uporabniki ceste med Malim Hudem in Ivančno Gorico opazili, da v neposredni bližini podjetja Akrapovič brnijo gradbeni stroji. Razlog za to je seveda izgradnja krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici. Izvajalec del je z gradbenimi začel v mesecu decembru, končal pa naj bi jih v roku pol leta.
Naložbo v krožišče skupaj izvajata Občina Ivančna Gorica in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Vrednost del znaša 1.077.299,68 evrov, od tega bo občina izgradnjo sofinancirala v vrednosti 433.374,40 evra
V sklopu gradnje krožišča bo izvedena tudi dostopna cesta do bližnjih podjetij Akrapovič in Cementni izdelki Anton Rojec s.p. V naslednjih letih bo cesta od novozgrajenega krožišča podaljšana do posestva Marof v Stični oz. do zdajšnjega križišča pri vhodu v Vzgojno-izobraževalni center Ivančna Gorica, kjer bo prav tako zgrajeno krožišče. Z navezavo nanj se bodo udeleženci v prometu izognili jutranji prometni gneči v centru Ivančne Gorice ter se z vključitvijo na zahodno obvoznico bistveno hitreje vključili na avtocestni priključek Ivančna Gorica.
V fazi projektiranja pa je tudi nadvoz čez železniško progo z navezavo na obstoječo cesto v industrijski coni.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!