Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Jubilejni 20. občni zbor Društva upokojencev Stična

Člani Društva upokojencev Stična, ki šteje skoraj dvesto članov, so se v sredo, 7. marca 2018, zbrali na jubilejnem 20. rednem občnem zboru društva. Zbor članov je v Gasilskem domu Stična na harmoniki otvorila Klavdija Ceglar.

Kot je povedala predsednica društva Nada Hauptman, je društvo v lanskem letu v celoti realiziralo zastavljeni program. V okviru Komisije za pohode, šport in rekreacijo so se udeležili številnih pohodov. V sklopu potepanja so v društvu organizirali spomladanski in jesenski izlet. Prav tako so se srečali na tradicionalnem pikniku na Gradišču, novembra so martinovali, decembra pa se poveselili ob izteku starega leta. Sodelovali so tudi na kulturno-družabnem srečanju upokojencev treh občin in organizirali delavnici ročnih del. Tudi v tem letu bodo organizirali številne društvene pohode, izlete ter delavnico ročnih del. Poleg že tradicionalnih druženj, pa bodo nadaljevali z aktivnostmi v okviru projekta Starejši za starejše.

Občnega zbora so se udeležili številni gostje, med njimi tudi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednica Koordinacije treh občin Malči Žitnik, predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev Marjan Sedmak in župan ivanške občine Dušan Strnad. Slednji se je zbranim še posebej zahvalil za delo, ki ga opravljajo. Spregovoril je tudi o nekaterih večjih investicijah občine, katerih v letošnjem letu ne bo malo.

Med najbolj burnimi točkami dnevnega reda pa je bila deseta točka, kjer je bilo govora o preoblikovanju pokrajinske ureditve Zveze društev upokojencev Slovenije. Kljub temu, da se zdajšnja Koordinacija upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje samo začasno preimenuje v Območno zvezo društev upokojencev Dolenjska, je bilo med člani društva slišati kar nekaj nesoglasij.

Oglejte si tudi