Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Marjan Potokar prejemnik plakete Olimpijskega komiteja Slovenije

Ob zaključku leta 2017, so bila v Zrečah podeljena priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije. Za dolgoletno delo na področju športa in rokometa v občini Ivančna Gorica je plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije in Združenja športnih zvez prejel Marjan Potokar.

Marjan Potokar se z rokometom ukvarja vse od rane mladosti. Svoje prve rokometne korake je začel v rodni Višnji Gori v tamkajšnjem Športnem društvu Polž. Leta 1990 je bil glavni pobudnik ustanovitve Rokometnega kluba SVIŠ, v katerem je združil igralce, trenerje in ljubitelje rokometa iz krajev Stična, Višnja Gora, Ivančne Gorice in Šentvida pri Stični, ki so nastopali v slovenski rokometni ligi. V rokometnem klubu je vsa leta do danes glavna gonilna sila tako na strokovnem kot organizacijskem področju, saj v klubu deluje tako kot trener in kot predsednik kluba. S svojim strokovnim delom v klubu je dosegel, da klub tekmuje in deluje na najvišjem kvalitetnem nivoju v Sloveniji ter da se s športom ukvarja veliko število otrok.

Predlog Zveze športnih organizacij Ivančna Gorica je podprla tudi Rokometna zveza Slovenije, kjer je s svojim nesebičnim in predanim delom pripomogel k popularizaciji športa v lokalnem okolju ter tudi k vrhunskim športnim dosežkom na mednarodnem okolju. Kot član predsedstva Rokometne zveze Slovenije je aktiven pri udejanjanju strokovnih novitet v sisteme delovanja Rokometne zveze Slovenije in drugih rokometnih klubov.

Marjanu Potokarju, za prejeto priznanje s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Oglejte si tudi