Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Na pomoč prizadem v neurju priskočili tudi gasilci iz ivanške občine

Po petkovem večernem pozivu za pomoč pri opravi posledic neurja v Črnomlju, se je odzvala tudi Gasilska zveza Ivančna Gorica. Prostovoljna gasilska društva Stična, Ivančna Gorica in Ambrus so se že v sobotnih jutranjih urah, skupaj z ostalimi enotami v konvoju regije Ljubljana II, odpravili proti Črnomlju. Ivanške gasilce kot tudi celo regijo Ljubljana II je vodil in koordiniral poveljnik GZ Ivančna Gorica Slavko Zaletelj.

Po prihodu na sprejemno mesto jim je bilo dodeljeno delovišče v ulicah nad vrtcem Čarda v Črnomlju, kjer so na stanovanjskih objektih prekrivali strehe s folijo.

Na pomoč pri sanaciji so odšli tudi v nedeljo. Iz GZ Ivančna Gorica so na pomoč odšli gasilci PGD Stična, Ivančna Gorica, Zagradec, Stična, Šentvid pri Stični, Hrastov Dol, Kriška vas in Vrh pri Višnji Gori. Ekipo ivanških gasilcev je vodil predsednik PGD Stična, Rok Oven.


Da so se v tako velikem številu in z vso gasilsko mehanizacijo odzvali na pomoč v Belo krajino, se vsem gasilcem GZ Ivančna Gorica iskreno zahvaljuje tudi župan Dušan Strnad, ki ponovno poudarja, da se vsak evro, ki ga občina nameni gasilstvu, 100 krat povrne. Lahko bi rekli, da tisti ki prvi pomaga trikrat pomaga.

Naj omenimo, da so ponovno danes odšle ekipe gasilcev iz PGD Hrastov Dol, PGD Muljava, PGD Ivančna Gorica in PGD Stična. Ekipo ivanških gasilcev vodi poveljnik PGD Ivančna Gorica, Rafael Radelj.

Oglejte si tudi