Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Najboljši ivanški »tenstan« krompir so pripravile članice Vaškega društva Škoflje

Društvo podeželskih žena Ivanjščice je minulo soboto, 15. septembra 2018, v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica in organizatorjem ivanške tržnice, pripravilo že šesti praznik krompirja v Ivančni Gorici.

Poleg bogate jesenske ponudbe domačih izdelkov in pridelkov na stojnicah, so bili številni obiskovalci v dvorani kulturnega doma priča tekmovanju v pripravi praženega krompirja, na katerega se je prijavilo pet ekip. V sklopu prireditve je bila na ogled še razstava fižolovih jedi in različnih sort fižola, ki jo je pripravila Marjeta Meglen, potekala pa je tudi degustacija in ocenjevanje vzorcev marmelad. Bronasto priznanje med vzorci marmelade je prejel Ciril Šajn (slivova), srebrno priznanje Lučka Škufca (mešana) in Mari Erjavec (breskova in jagodna), zlati priznanji pa sta prejeli Marta Glavič (jagodna) in Lučka Škufca (slivova).

Pripravo praženega krompirja je tudi letos ocenjevala strokovna komisija v sestavi Lučke Škufca, Darke Zupanc Puš in profesionalnega kuharja Roberta Rogača. Po vzetih vzorcih letošnjega »tenstanega« krompirja je komisija občutila predvsem pomanjkanje ocvirkov, pa vendarle je imel vsak izmed sodelujočih odličen okus. Tako so se tretjega mesta veselili člani Društva prijateljev konj Višnja Gorica, Letalskega kluba Šentvid in Kulturno športnega društva Dob. Drugo mesto je prejela ekipa iz vasi Dob, naziv najboljšega praženega krompirja pa je šel v roke gospodinj iz Vaškega društva Škoflje. Kot so povedale je zmagovalna skrivnost ta, da je bil pripravljen z ljubeznijo.

Tudi tokrat so lahko obiskovalci degustirali krompir vseh sodelujočih ekip in izbrali tistega, ki jim je bil po njihovem okusu najbolj všeč. Največ glasov oz. krompirčkov v vreči je prejela ekipa iz vasi Dob.

Priznanja najboljšim sta podelila župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Cvetko Zupančič, organizatorjem pa čestitala za izvedbo že šestega praznika krompirja v Ivančni Gorici.

Obiskovalci so se lahko ustavili tudi na stojnici KO RK Ivančna Gorica in opravili preventivno izmero krvnega tlaka in sladkorja, za glasbeno popestritev dogodka pa so poskrbeli harmonikaši.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi