Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v Ivančni Gorici od 1. do 8. februarja 2018

Prvi dnevi februarja bodo v občini Ivančna Gorica v znamenju številnih prireditev, ki se bodo zvrstile v sklopu spremljevalnega programa prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Vabljeni!

Na današnji dan 1. februarja 2018, ob 13. uri, bo pred gasilskim domom na Selu pri Radohovi vasi, potekal t. i. Class traktor Roadhshow 2018, kjer bodo na ogled traktorji in ostala kmetijska mehanizacija.

V sklopu spremljevalnih prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku v občini Ivančna Gorica bo potekal koncert skupine Astrid Lindgren v petek, 2. februarja 2018, ob 21. uri, v Kulturnem domu Ambrus.

V petek in soboto, 2. in 3. februarja, ob 19. uri, bo v Kulturnem domu Zagradec, ponovitev komedije Zagraška mama, v izvedbi Gledališke skupine Zagradec.

Lepo vabljeni tudi na ogled predstave Kifeljci, v izvedbi Dramske skupine Neptun iz Polhovega Gradca. Predstava bo potekala v soboto, 3. februarja 2018, ob 19. uri, v prostorih Doma krajanov Temenica.

Gledališče pod mostom iz Velike Loke pri Grosupljem vas prav tako v soboto, 3. februarja 2018, ob 19. uri, vabi v prostore Družbenega doma na Krki, kjer bodo uprizorili komedijo Dario Foa: Niti tat ne more pošteno krasti.

Osrednja svečanost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga pripravljata Občina Ivančna Gorica in Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica v sodelovanju s Kulturnim društvom Vidovo, pa bo potekala v sredo, 7. februarja 2018, ob 19. uri, v Kulturnem domu Šentvid pri Stični. Gostja večera bo sopranistka Jerica Steklasa.

V sklopu občinskega praznovanja kulturnega praznika, se bodo zvrstile še naslednje prireditve:

- Predstavitev knjige patra Branka Petauerja: Puščavska vrtnica in otvoritev njegove fotografske razstave z naslovom Kraljice neba. Prireditev bo potekala v torek, 6. februarja 2018, ob 17. uri, v prostorih Knjižnice Ivančna Gorica.
- Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku bo v Srednji šoli Josipa Jurčiča potekala v sredo, 7. februarja 2018, ob 11. uri.
- Osnovna šola Stična bo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo šolskih Prešernovih nagrad imela v sredo, 7. februarja 2018, ob 17. uri v športni dvorani OŠ Stična.
- Vabljeni tudi na proslavo v počastitev kulturnega praznika ter velikana poezije dr. Franceta Prešerna in pohod na Šentrumar. Prireditev bo potekala v Družbenem domu na Krki, 8. 2. 2018, s pričetkom ob 9. uri.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi