Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Prihajajoči vikend bo poleg lokalnih volitev v občini Ivančna Gorica zaznamovan tudi s številnimi prireditvami, na katere ste vljudno vabljeni.

Občina Ivančna Gorica in vaščani Kitnega Vrha vas vljudno vabijo na uradno otvoritev novozgrajenega vodohrana na Kitnem Vrhu. Slovesnost se bo s simboličnim prerezom traku in blagoslovom pričela v petek, 16. novembra 2018, ob 15.30 uri, pri objektu vodohrana. Ob 16. uri se bo slovesnost nadaljevala s krajšim kulturnim programom in nagovori gostov na Andrejkatovi domačiji.

KUD Žebelj Zagradec in Društvo upokojencev Ivančna Gorica vas v petek, 16. novembra 2018, vabita na delavnico HAIKU, ki bo v prostoru medgeneracijskih dejavnosti v Ivančni Gorici (nad knjižnico Ivančna Gorica).

V soboto, 17. novembra 2018, bo tržnici v Ivančni Gorici spet vladal Martin. Tisti Martin, ki skupaj z s predstavniki naše občine in Zavoda Prijetno domače vsako leto pripravi tradicionalno pokušino mladih vin lokalnih vinogradnikov in izbor najbolj všečnega vina v deželi Prijetno domače. Letošnje leto pa bodo svoje mesne mojstrovine na pokušino in ocenjevanje postavili tudi vsi trije ivanški mesarji in sodelovali v tekmovanju za naslova Pečenica Top Mojster in Krvavica Top Mojster po izboru obiskovalcev tržnice.

Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični vas v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ivančna Gorica vabi na Dan odprtih vrat »Z znanjem do zdravja«, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, od 9.50 ure dalje v avli šole.

Tudi letos bomo v občini Ivančna Gorica obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometni nesreč in sicer, v soboto, 17. novembra 2018. Zbor udeležencev bo ob 17. uri pred domom ZŠAM Ivančna Gorica, Sokolska ulica 14. Ivančna Gorica.

Mešani pevski zbor Stična vabi na Koncert Marijinih pesmi, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, ob 18. uri, v Baziliki Žalostne matere Božje Stična. Gostje večera: Otroški pevski zbor Župnije Stična in mezzosopranistka Marija Omejec.

Ivanški rokometaši pa vas vabijo na rokometni dolenjski derbi 1. slovenske rokometne lige NLB med domačo ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica in Rokometnim društvom Riko Ribnica. Tekma bo na sporedu v soboto, 17. novembra 2018, ob 19. uri, v športni dvorani OŠ Stična.

Kulturno društvo Harmonija Ivančna Gorica - Ženski pevski zbor Harmonija vabi na koncert ob 10-letnici delovanja društva, ki bo v nedeljo, 18. novembra 2018, ob 16. uri, v Kulturnem domu Stična. Gostje večera: Dekliška vokalna skupina Nimfe, Oktet fantov KD Stična in sopranistka Ivica Kocjan Anderlič.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi