Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Občina Ivančna Gorica med finalisti za najbolj prodorno občino v Sloveniji!

Občina Ivančna Gorica je znova med razvojno najbolj prodornimi občinami Slovenije. V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, ki že sedmo leto identificira razvojno najbolj prodorne občine, je znanih dvanajst finalistk iz štirih regij.

Poleg Ivančne Gorice so kandidatke za nagrado Zlati kamen 2018 še občine Ajdovščina, Kobarid, Postojna, Murska Sobota, Kočevje, Logatec, Brežice, Radlje ob Dravi, Žalec, Ruše in Hoče – Slivnica.

V drugi regiji, ki združuje osrednjo in jugovzhodno Slovenijo, so se v finale uvrstile občine Ivančna Gorica, Kočevje in Logatec. Na portalu Zlati kamen so v utemeljitvi za Ivančno Gorico zapisali: »Ivančna Gorica je primer dobro upravljane občine, kjer so dobre prakse pripeljale do merljivega uspeha.«

Katere občine bodo zmagale po regijah in katera je prejemnica nagrade Zlati kamen 2018 bodo organizatorji slovesno razglasili na konferenci Zlati kamen, 13. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Občina Ivančna Gorica bo tako po letu 2014, ko je bila četrta najbolj razvojno prodorna občina v Sloveniji, zopet deležna visokega rezultata med razvitostmi slovenskih občin.

Oglejte si tudi