Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor članov Društva upokojencev Ivančna Gorica

Člani društva upokojencev Ivančna Gorica so se v soboto, 10. marca 2018, v gostišču Štorovje zbrali na rednem letnem občnem zboru. Več sto prisotnih članov društva se je seznanilo z delom društva, sprejelo program dela in finančni plan za leto 2018. Podeljena so bila tudi priznanja prostovoljcem društva.

Po uvodnem nastopu mažoretk iz Ivančne Gorice je uvodni pozdrav prisotnim namenil predsednik društva Matjaž Marinček. »Če pogledam društveni koledar za minulo leto lahko ugotovim, da smo izpeljali skoraj vse zastavljeno. V resnici pa je bilo narejenega še veliko več. Govorim o poslanstvu, ki ga društvo s pomočjo prostovoljk opravlja z odliko. To je program Starejši za starejše, ki v tem segmentu presega celo meja društva«. V letu 2018 bodo nadaljevali z izobraževalnimi dejavnostmi v obliki predavanj in delavnic, s socialno humanitarno dejavnostjo. S plodnim sodelovanjem z ivanško knjižnico bodo v obliki novih razstav popestrili prispevek h kulturnemu dogajanju. Negovali pa bodo tudi obstoječo športno in rekreativno dejavnost. »Skrbeli bomo za to, da se bomo z izkušnjami in modrostjo, ki so nam jih prinesla leta, vključevali v dogajanje na področju naših krajevnih skupnosti in občine«, je v programu dela za leto 2018 povedal Marinček.

Navzoče člane so pozdravili tudi gostje; župan Dušan Strnad, predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev Marjan Sedmak, predsednica Koordinacije društev upokojencev občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje Malči Žitnik ter predstavniki sosednjih upokojenskih društev iz Višnje Gore, Grosuplja in Šmarja-Sap. Župan Strnad je prisotnim čestital za številne aktivnosti, ki jih je bilo moč slišati iz poročil ter se jim zahvalil, da pripomorejo k skupnemu dobrem. Med drugim je prisotne seznanil o uspešnem kandidiranju na razpisu Ministrstva za zdravje za projekt Center zdravja v Ivančni Gorici. Preventivni programi, ki se bodo izvajali v prostorih zdravstvenega doma, bodo namenjeni tudi starejši populaciji. Posebno zahvalo je izrekel še članicam posvetovalnega telesa župana Svetu za starosti prijazno občino.

V nadaljevanju so bila podeljena priznanja prostovoljcem za predano prostovoljno delo v programu »Starejši za boljšo kvaliteto življenja doma« in širitev socialne mreže ter priznanja poverjenikom za predano delo, s katerim pomagajo pri uresničevanju programa društva.

Po končanem uradnem delu so se poveselili ob zvokih ansambla Mavrica.


Oglejte si tudi