Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Po občini se izvajajo številne investicije

Župan Dušan Strnad si je teh dneh ogledal številne infrastrukturne projekte po občini Ivančna Gorica. Naj naštejemo le nekatere: gradnja vodovoda na Leskovški planoti, ureditev zdravstvenih ambulant v Ivančni Gorici, zaključek obnove šolskega športnega igrišča v Šentvidu pri Stični, …

Na Leskovški planoti se pospešeno gradi zadnja etapa vodovoda, v dolžini 15 kilometrov. Iz novozgrajenega vodovoda se bo s pitno vodo oskrbovalo okoli 500 prebivalcev naselij Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori, Gorenje Brezovo in Vrh pri Višnji Gori. Ekipa gradbincev se trenutno nahaja v vasi Vrh pri Višnji Gori.

Občina Ivančna Gorica bo do jeseni uredila zdravstvene prostore v objektu nad Lekarno pri Zdravstvenem domu v Ivančni Gorici. Nova ureditev obsega gradbeno-obrtniška dela s finalizacijo prostorov, izvedbo novega povezovalnega hodnika v pritličju med starim in novim delom zdravstvenega doma, ureditev dostopa za gibalno ovirane osebe do prostorov za izvajanje preventivnih programov ter nakup opreme za tri prostore. Dela izvaja podjetje TIPO Investicijske gradnje d.o.o. iz Ljubljane.

Pred začetkom 49. Tabora slovenskih pevskih zborov, ki se bo odvijal med 16. in 17. junijem v Šentvidu pri Stični, so se zaključila obnovitvena dela na šolskem športnem igrišču pri Osnovni šoli Ferda Vesela. V okviru obnove se je uredilo odvodnjavanje, zamenjala zaščita ograja, saniralo del tribun na košarkarskem igrišču ter v celoti preplastilo igrišče. Po največji zborovski prireditvi v Sloveniji bo nameščena še športna oprema, kot so koši in goli.

Že pred časom pa se je asfaltiral preostanek dela lokalne ceste Krka – Gradiček.

V naslednjih dneh pa se bo v Šentvidu začela še obnova zunanjosti tamkajšnjega kulturnega doma.

Oglejte si tudi