Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pripravnice PGD Krka dosegle 3. mesto na državni gasilski orientaciji

15. septembra 2018 je v Moravčah potekalo Državno tekmovanje v gasilski orientaciji, na katerem so se med seboj pomerile najboljše ekipe pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, gasilcev pripravnikov in gasilk pripravnic v državi. Na omenjeno tekmovanje tako ne more kar vsak, ampak mora za udeležbo doseči najboljša mesta na predhodnem občinskem in nato še na regijskem tekmovanju iz orientacije.

Letos se je na državno tekmovanje v gasilski orientaciji iz Gasilske zveze Ivančna Gorica uvrstila le ena ekipa in sicer ekipa gasilk pripravnic iz PGD Krka. Pripravnice Eva Godec, Petra Koželj in Tinkara Žgajnar so PGD Krka, GZ Ivančna Gorica in Občino Ivančna Gorica letos zastopale več kot odlično. Pod mentorstvom Grega Slaka, Katje Slak in Nine Strah so svojo pestro mladinsko kariero zaključile z bronastim odličjem.

Tekmovanja v državni gasilski orientaciji so se kot pripravnice udeležile že drugič. Lansko leto jim je do medalj zmanjkalo le malo, letos pa so s svojim znanjem, hitrostjo in gasilsko spretnostjo dosegle več kot odlično 3. mesto v kategoriji gasilk pripravnic.

Pripravnicam PGD Krka za osvojeno tretje mesto čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Oglejte si tudi